Formula 1: Φόβοι πως ο Νόρις δεν θα «βγάλει» τον αγώνα

Formula 1: Φόβοι πως ο Νόρις δεν θα «βγάλει» τον αγώνα
Στη McLaren ανησυχούν σχετικά με τη φυσική κατάσταση του Λάντο Νόρις και υπάρχει φόβος πως δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει τον αγώνα της F1 στο Σάο Πάολο.

Έπειτα από το «πέσιμο» της καρό σημαίας στον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου στο Ιντερλάγος όπου κέρδισε ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG, ο Λάντο Νόρις ήταν εκείνος που έδειξε ιδιαίτερα καταπονημένος. Η συμμετοχή του Βρετανού οδηγού στο τριήμερο, τέθηκε υπό αμφισβήτηση, καθώς την Πέμπτη είχε υποστεί τροφική δηλητηρίαση.

Στη McLaren πήραν τα μέτρα τους και έκαναν τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε ο αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes, Νικ Ντε Βρις, να πάρει τη θέση του 22χρονου Βρετανού εφόσον δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί.

Στον Αγώνα Σπριντ ο Νόρις τερμάτισε στην έβδομη θέση, έχοντας εκκινήσει τέταρτος. Μετά τη λήξη του αγώνα ήταν σε κακή κατάσταση σωματικά και δεν εμφανίστηκε στη «μεικτή ζώνη». Ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέας Σάιντλ, μίλησε στο motorsport.com για τον Βρετανό οδηγό και παραδέχθηκε πως υπάρχει κάποια ανησυχία σχετικά με τις αντοχές του.

«Είμαι αισιόδοξος πως θα είναι καλά. Είμαι σίγουρος πως θα ξεκουραστεί και θα είναι έτοιμος για το Grand Prix. Εάν δούμε το πώς διαχειρίστηκε τον αγώνα του, πρόσεχε τα ελαστικά, επέλεξε τη σωστή στιγμή να περάσει τον Κέβιν Μάγκνουσεν… είδαμε πως δεν του λείπει τίποτα», είπε ο Γερμανός.

Λάντο Νόρις

Επιπλέον ο Σάιντλ αναφέρθηκε στη συνολική εικόνα της ομάδας του στο τριήμερο μέχρι στιγμής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι προφανώς, γιατί ο στόχος μας ήταν να τερματίσουμε ακριβώς πίσω από τις τρεις κορυφαίες ομάδες. Η 7η θέση είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα ώστε στον κυρίως αγώνα να πάρουμε πολλούς βαθμούς. Ο δεύτερος στόχος μας ήταν να κερδίσουμε θέσεις με τον Ντάνιελ Ρικάρντο, κάτι το οποίο καταφέραμε».

Το Grand Prix Βραζιλίας αρχίζει στις 20.00 ώρα Ελλάδας, με το LIVE του Gazzetta να ξεκινά 20 λεπτά νωρίτερα. Με όλες τις ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, όλο το παρασκήνιο, εικόνες και videos από όσα συμβαίνουν στη Βραζιλία. Μη το χάσετε!

F1 Live Βραζιλίας

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!