Formula 1: Ο Χόρνερ κατηγορεί τον Χάμιλτον για τη σύγκρουση με τον Φερστάπεν

Formula 1: Ο Χόρνερ κατηγορεί τον Χάμιλτον για τη σύγκρουση με τον Φερστάπεν
Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, ρίχνει την ευθύνη στον Λιούις Χάμιλτον για την επαφή που είχε με τον Μαξ Φερστάπεν.

Μνήμες του 2021 «ξύπνησαν» στο Ιντερλάγος και το Grand Prix Βραζιλίας. Στον έβδομο γύρο του αγώνα, οι Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν είχαν επαφή στη στροφή 2, όταν ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing προσπάθησε να περάσει τον Βρετανό.

Στο μονοθέσιο της Mercedes προκλήθηκε μικρή ζημιά, όμως ο Φερστάπεν αναγκάστηκε να μπει για αλλαγή εμπρός αεροτομής, κάτι που τον έριξε στη 19η θέση. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και αποφάσισαν πως τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο Ολλανδός οδηγός, που δέχθηκε 5 δευτερόλεπτα ποινής.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, μίλησε για την επαφή αυτή στο Sky Sports μετά το τέλος του αγώνα: «Ένιωσα πως η ποινή ήταν πολύ σκληρή. Πιστεύω πως ο Μαξ ήταν μπροστά μετά τη στροφή 1 και όπως όδευαν οι οδηγοί στη στροφή 2. Νομίζω πως ο Λιούις μπορούσε να δώσει περισσότερο χώρο, οπότε ήταν άδικη η ποινή στον Μαξ. Στην καλύτερη περίπτωση, ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν».

Μαξ Φερστάπεν

Επιπλέον, ο Χόρνερ έδωσε τα εύσημα στον Τζορτζ Ράσελ και τη Mercedes-AMG, για την πρώτη τους νίκη στη σεζόν: «Τον τελευταίο μήνα έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου. Συγχαρητήρια στον Τζορτζ για τη νίκη. Όλο το τριήμερο ήταν πολύ δυνατός, ειδικά στο δεύτερο κομμάτι της πίστας. Πρέπει να κατανοήσουμε γιατί χάσαμε απόδοση στον τομέα αυτό και να λύσουμε τα προβλήματά μας ενόψει του επόμενου τριημέρου».

Ο Φερστάπεν τερμάτισε στην 6η θέση, σε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του στη σεζόν. Μάλιστα, υπήρξε μεγάλη κόντρα ανάμεσα σε αυτόν και τον teammate του, Σέρχιο Πέρεζ, για το γεγονός πως δεν υπάκουσε σε team orders της RBR.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!