WRC: Το 2023 όλα στη Hyundai θα είναι υπέρ του Νεβίλ

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC: Το 2023 όλα στη Hyundai θα είναι υπέρ του Νεβίλ
Ο Βέλγος οδηγός μίλησε για τη σύνθεση της Κορεάτικης ομάδας για το 2023, όπου θα ανακτήσει το ρόλο του ηγέτη.

Η Hyundai Motorsport θα κατέβει με νέα σύνθεση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2023. Στη δέκατη σεζόν της στο σπορ, θα έχει τρία εργοστασιακά αυτοκίνητα, με τέσσερα πληρώματα.

Η μεγάλη αλλαγή ήρθε με την αποχώρηση του Όιτ Τάνακ, πράγμα που σημαίνει πως ο Τιερί Νεβίλ θα αποτελεί ξανά ξεκάθαρο ηγέτη της κορεάτικης ομάδας. Πλάι του σε όλα τα ράλλυ της σεζόν θα είναι ο Εσαπέκα Λάπι.

Εσαπέκα Λάπι

Ο Φινλανδός, νικητής του φημισμένου ράλλυ της πατρίδας του το 2017, φέτος αγωνιζόταν με τα χρώματα της Toyota Gazoo Racing WRT. Παρότι είχε περιορισμένο πρόγραμμα, ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο – στα ράλλυ Σουηδίας, Φινλανδίας και Βελγίου.

Το τρίτο Hyundai i20 N Rally1 θα το μοιράζονται ο έμπειρος Ισπανός Ντάνι Σόρντο και ο Ιρλανδός Κρεγκ Μπριν που επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια, αφού έτρεξε με την κορεάτικη ομάδα την περίοδο 2019-2021, ανεβαίνοντας τέσσερις φορές στο βάθρο.

Κρεγκ Μπριν

Μιλώντας για τη νέα σεζόν όπου η Hyundai θα είναι ξανά η… «δική του» ομάδα, ο Νεβίλ είπε: «Μπορούμε να κοιτάξουμε τη σεζόν του 2023 με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση και με ενισχυμένο κίνητρο, γνωρίζοντας ότι έχουμε μια ισχυρή και έμπειρη σύνθεση πληρωμάτων. Ο Εσαπέκα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην ομάδα μας και είμαι σίγουρος ότι θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Είναι επίσης ωραίο που ο Κρεγκ επέστρεψε και θα μοιράζεται το τρίτο αυτοκίνητο με τον Ντάνι. Είναι ένας καλός συνδυασμός φιλικών προσώπων και νέου αίματος που είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσει νέα ώθηση. Το ηθικό της ομάδας είναι μια πραγματικά σημαντική αξία στη Hyundai Motorsport, με όλα τα μέλη της ομάδας να συμβάλλουν στους στόχους μας».

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2023 ξεκινά, όπως συνήθως, με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, στις 19-22 Ιανουαρίου.

Τιερί Νεβίλ

Φωτογραφίες: Hyundai Motorsport, Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!