Σταθμοί φόρτισης: Ο χάρτης με όλα τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Newsroom
Σταθμοί φόρτισης: Ο χάρτης με όλα τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο όλα τα δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης, τα οποία είναι διασυνδεδεμένα με το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης.

Σαν τα... μανιτάρια ξεφυτρώνουν στις ελληνικές πόλεις τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σε σημεία όπως τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά κέντρα. Η δημιουργία ενός επαρκούς δικτύου φόρτισης είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, καθώς διώχνει το λεγόμενο «άγχος της αυτονομίας». Το κυβερνητικό πλάνο ανάπτυξης υποδομών φόρτισης περιλαμβάνει 12.000 σημεία έως το 2025 και 25.000 σημεία έως το 2030.

Εξίσου σημαντική είναι η καταγραφή όλων των σταθμών φόρτισης – από διαφορετικούς παρόχους – σε μία κοινή λίστα που θα είναι διαθέσιμη στο κοινό. Προς αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει θέσει σε λειτουργία από τα τέλη του περασμένου Μαΐου τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Μ.Υ.Φ.Α.Η. (Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης).

Στη λίστα φορέων εκμετάλλευσης υποδομών φόρτισης περιλαμβάνονται προς το παρόν 28 πάροχοι (δείτε τους εδώ).

Τα σημεία στο χάρτη (μαζί με πληροφορίες όπως η ακριβής τοποθεσία και ο διαχειριστής) είναι αναρτημένα στην εξής διεύθυνση: https://electrokinisi.yme.gov.gr/public/ChargingPoints/

* Πρόκειται για τα δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης που έχουν διασυνδεθεί με το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης (Μ.Υ.Φ.Α.Η.)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!