Ferrari Purosangue: Το πρώτο SUV των Ιταλών στην μαγευτική διαδρομή της Νορβηγίας (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Ferrari Purosangue: Το πρώτο SUV των Ιταλών στην μαγευτική διαδρομή της Νορβηγίας (vid)
Το πρώτο τετράθυρο και πραγματικά τετραθέσιο αυτοκίνητο της Ferrari έφθασε στο βόρειο άκρο της Ευρώπης, στο φημισμένο Atlantic Ocean Road.

Η Purosangue (η λέξη για το «καθαρόαιμο» στα ιταλικά) είναι το πρώτο SUV στην ιστορία της Ferrari, αν και η ιταλική μάρκα δεν την χαρακτηρίζει έτσι. Το αεροδυναμικής σχεδίασης αυτοκίνητο με το μακρύ καπό, τη σπορ σιλουέτα και τους μεγάλους τροχούς ταξίδεψε στον Atlantic Ocean Road, έναν μαγευτικό δρόμο στη Νορβηγία.

Το μήκος της ανέρχεται σε 4,97 μέτρα, ενώ το μακρύ μεταξόνιο των 3 μέτρων και οι αντίθετα ανοιγόμενες πίσω πόρτες δημιουργούν ένα ευρύχωρο εσωτερικό για τους 4 επιβάτες. Για να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και κόντρα στην τάση του downsizing, η Ferrari επέλεξε να εξοπλίσει την Purosangue με V12 κινητήρα. Για την ακρίβεια πρόκειται για το σύνολο χωρητικότητας 6,5 λίτρων που γνωρίζουμε από την 812 Superfast.

Δείτε πόσο θα κοστίζει η Ferrari Purosangue

Τοποθετημένος μπροστά, ο ατμοσφαιρικός κινητήρας αποδίδει για την περίσταση 725 ίππους στις 7.750 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή των 716 Nm εμφανίζεται στις 6.250 σ.α.λ., όμως το 80% είναι διαθέσιμο από αρκετά χαμηλά, δηλαδή από τις 2.100 σ.α.λ.

 

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!