Έσπασε τα χρονόμετρα στις Σέρρες ο Περιστεράς

Κώστας Παστρίμας
Έσπασε τα χρονόμετρα στις Σέρρες ο Περιστεράς
Ο Γιάννης Περιστεράς διέλυσε το ρεκόρ της κατηγορίας SSP300 στην πίστα των Σερρών.

Ο Γιάννης Περιστεράς άφησε για λίγο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 και αποφάσισε να κάνει μια έκτακτη συμμετοχή στο Πανελλήνιο και Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU.

Το αγωνιστικό τριήμερο πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Σερρών και εκεί ο Έλληνας αναβάτης είχε την ευκαιρία να οδηγήσει στο όριο μια Yamaha R3 με την οποία προπονείται. Ο Περιστεράς ήταν ορεξάτος από τις πρώτες δοκιμές και κατάφερε να σημειώσει χρόνο 1:23.800 που αποτελεί ανεπίσημο ρεκόρ για την κατηγορία των SSP300. Στις κατατακτήριες δοκιμές κατάφερε να σημειώσει το 1:24.128 το οποίο είναι νέο επίσημο ρεκόρ πίστας.

Yamaha

Στον αγώνα του Σαββάτου ξεκίνησε πάρα πολύ δυναμικά, συνεχίζοντας να οδηγεί στο όριο, ωστόσο μια ανώδυνη πτώση τον άφησε εκτός μάχης. Την Κυριακή ξεκίνησε τελευταίος, καθώς η σειρά εκκίνησης καθορίζεται από τη θέση του Σαββάτου και παρά το ότι δεν έβαλε καινούργια λάστιχα, πέρασε όλους τους οδηγούς.

Μάλιστα βρέθηκε για κάποιους γύρους μαζί με τον συναθλητή του Ντίνο Μαυρόπουλο, με τον οποίο προπονούνται μαζί ενίοτε και τελικά κέρδισε τον αγώνα, κάνοντας με τον συναθλητή του το «1-2» στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα για τα Ελληνικά χρώματα.

Yamaha

Ο Γιάννης Περιστεράς σχολίασε μετά το τέλος του αγωνιστικού τριημέρου: «Είχα από το ξεκίνημα των δοκιμών την Πέμπτη, πολύ καλή αίσθηση με την μοτοσικλέτα μου και το απόγευμα η σχετικά χαμηλή θερμοκρασία επέτρεψε να γίνουν πολύ καλοί χρόνοι. Την Παρασκευή στις Κατατακτήριες με αρκετή ζέστη ήμασταν μακριά από αυτούς τους χρόνους, αλλά γράψαμε το νέο επίσημο ρεκόρ πίστας».

Yamaha

«Η πτώση στον αγώνα του Σαββάτου ήρθε μετά από πολύ πίεση στο μπροστινό της μοτοσικλέτας και έτσι την Κυριακή έκανα ένα συντηρητικό αγώνα, καθώς στην ομάδα δεν θέλαμε να πιέσουμε κι άλλο τη μοτοσικλέτα που έχουμε για προπόνηση. Χάρηκα που σηκώσαμε την Ελληνική σημαία με τον Ντίνο (Μαυρόπουλο) στο βάθρο και συνεχίζω προσηλωμένος την προετοιμασία για την Ίμολα», πρόσθεσε ο Έλληνας αναβάτης.

Επόμενο ραντεβού του Γιάννη Περιστερά είναι στην πίστα της Ίμολα στην Ιταλία στις 14-16 Ιουλίου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP300.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!