WRC, Ράλλυ Εσθονίας: Απίθανος Ροβάνπερα, κέρδισε σε 13 συνεχόμενες ειδικές και πήρε τη νίκη! (vid)

WRC, Ράλλυ Εσθονίας: Απίθανος Ροβάνπερα, κέρδισε σε 13 συνεχόμενες ειδικές και πήρε τη νίκη! (vid)
Ο 22χρονος Φινλανδός οδηγός της Toyota πλησίασε κι άλλο το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του στο WRC.

Από το πρωί του Σαββάτου ο Κάλε Ροβάνπερα βύθισε το πόδι του στο πεντάλ του γκαζιού και δεν το σήκωσε ποτέ. Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota Gazoo Racing σημείωσε την τρίτη συνεχή νίκη του στο Ράλλυ Εσθονίας και έκανε ένα ακόμα βήμα προς το δεύτερο τίτλο του στο WRC.

Ο 22χρονος Ροβάνπερα έκανε κάτι απίστευτο: κέρδισε 13 ειδικές διαδρομές στη σειρά, τις 9 του Σαββάτου και τις 4 της Κυριακής! «Ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να πάρω πολλούς βαθμούς εδώ και αυτό ήταν το πλάνο. Πρόκειται για τον αγαπημένο μου αγώνα στο πρωτάθλημα και γνώριζα ότι έπρεπε να πιέσω εδώ. Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην ομάδα μου, το αυτοκίνητο είχε σε όλη τη διάρκεια καλή απόδοση. Είναι κρίμα που δεν μπορούσαμε να παλέψουμε με τον Οτ Τάνακ. Είμαι σίγουρος ότι θα δείξει την ταχύτητά του στην Φινλανδία», σχολίασε ο νικητής.

Όντως, ο Τάνακ (M-Sport Ford) δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη καθώς δέχτηκε ποινή πέντε λεπτών για αλλαγή κινητήρα στο Puma Rally1. Μαζί με τον Ροβάνπερα ανέβηκαν στο βάθρο οι δύο οδηγοί της Hyundai Motorsport, Τιερί Νεβίλ (+52,7 δλ.) και Εσαπέκα Λάπι (+59,5 δλ.).

 

WRC

Στη βαθμολογία, η διαφορά του Ροβάνπερα άνοιξε στους 55 βαθμούς από τον Έλφιν Έβανς και τους 58 από τον Τιερί Νεβίλ. Στην 4η θέση υποχώρησε ο Τάνακ, στους 66 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

WRC

Επόμενο ράλλυ αυτό της Φινλανδίας, από τις 3 έως τις 6 Αυγούστου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!