WRC, Ράλλυ Φινλανδίας: O Έβανς στο... ρόλο του Ροβάνπερα (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC, Ράλλυ Φινλανδίας: O Έβανς στο... ρόλο του Ροβάνπερα (vid)
O 34χρονος οδηγός της Toyota ήταν κυριαρχικός το Σάββατο, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο στις 7 από τις 8 ειδικές διαδρομές.

Η κυριαρχική εμφάνιση του Έλφιν Έβανς στο σκέλος του Σαββάτου στο Ράλλυ Φινλανδίας θύμισε κάτι από... Κάλε Ροβάνπερα. Ο 34χρονος Ουαλός της Toyota Gazoo Racing σημείωσε με το GR Yaris Rally1 τον καλύτερο χρόνο στις 7 από τις 8 ειδικές διαδρομές της ημέρας. Φυσιολογικά λοιπόν εκτόξευσε από τα 6,9 στα 32,1 δευτερόλεπτα την απόστασή του από τον Τιερί Νεβίλ της Hyundai.

Στις βρεγμένες και λασπωμένες επιφάνειες, οι οδηγοί πάσχιζαν να βρουν πρόσφυση και η ρύθμιση των αναρτήσεων έπαιξε καθοριστικό ρόλο. «Η κατάσταση ήταν δύσκολη, για να είμαι ειλικρινής. Προσπάθησα να είμαι προσεκτικός, καθώς υπήρχαν σημεία που ένιωθα σαν να οδηγούσα έλκηθρο. Προφανώς η θέση στην οποία βρίσκομαι είναι κάτι το θετικό, όμως απομένουν και άλλες ειδικές διαδρομές την Κυριακή», δήλωσε ο Έβανς.

Με μόλις τέσσερις ειδικές στο τελευταίο σκέλος του αγώνα, συνολικού μήκους 51,64 χλμ, ο Έβανς έχει τη δυνατότητα να προφυλάξει τη διαφορά και να φθάσει στη δεύτερη νίκη του στη Φινλανδία (μετά από εκείνη του 2021).

«Δεν ήταν η μέρα που ελπίζαμε να έχουμε, όμως δεν ήταν και άσχημη. Το πρωί ήμασταν γρήγοροι, όμως η κατάσταση των ειδικών ήταν πιο δύσκολη το απόγευμα. Τέλος πάντων, η υπόθεση νίκη έχει κριθεί. Δεν περιμέναμε πάντως να βρισκόμαστε στη 2η θέση στη Φινλανδία», δήλωσε ο Νεβίλ.

Όντως, οι εγκαταλείψεις των Ροβάνπερα, Λάπι και Τάνακ την Παρασκευή δημιούργησαν νέα δεδομένα και έδωσαν σε οδηγούς όπως ο Τακαμότο Κατσούτα (3ος, στο +1:27.8) και ο Τέμου Σούνινεν (4ος στο +1:34.2) την ευκαιρία να αναρριχηθούν στη γενική κατάταξη. Πέμπτος είναι ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing WRT, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, ο οποίος επέστρεψε σε αγωνιστικό κάθισμα του WRC για πρώτη φορά από το 2020.

Photo Credits: Toyota Gazoo Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!