Τέλος στη θολωμένη ζελατίνα στο κράνος

Κώστας Παστρίμας
Τέλος στη θολωμένη ζελατίνα στο κράνος
Μια νέα τεχνολογία της Visin λύνει μια και καλή το πρόβλημα θαμπώματος της ζελατίνας στα κράνη

Ένα από τα προβλήματα που απασχολούν τους αναβάτες μοτοσικλέτας είναι το θάμπωμα της ζελατίνας στο κράνος. Ιδιαίτερα σε περίπτωση βροχής ή απότομης αλλαγής θερμοκρασίας το πρόβλημα γίνεται έντονο καθώς επηρεάζει το βασικότερο στοιχείο στην οδήγηση που είναι η ορατότητα.

Η Visin έρχεται όμως να βάλει τέλος και σε αυτό το ζήτημα με ένα επαναστατικό σύστημα θερμαινόμενης ζελατίνας. Το Visin Heated Visor χρησιμοποιεί έναν ελαφρύ μηχανισμό που καλύπτει περιμετρικά το εσωτερικό της ζελατίνας με μια μεμβράνη και συνδέεται με έναν ρυθμιστή. Όταν ενεργοποιηθεί ο ρυθμιστής - ο οποίος λειτουργεί με μπαταρία - στέλνει ρεύμα στον εξωτερικό δακτύλιο ο οποίος αρχίζει και θερμαίνει τη μεμβράνη αποτρέποντας το θάμπωμα.

visin

Το φάσμα λειτουργίας του συστήματος είναι από -20 βαθμούς Κελσίου έως και 60 βαθμούς Κελσίου. Η Visin αναφέρει επίσης ότι υπάρχει δυνατότητα διπλασιασμού της παροχής ρεύματος για περιπτώσεις που το θάμπωμα είναι έντονο καθαρίζοντας τη ζελατίνα σε μόλις 40 δευτερόλεπτα.

 

visin

Για την ώρα, η ζελατίνα της Visin είναι συμβατή με κράνη της Shoei, ωστόσο η εταιρεία αναφέρει ότι θα ακολουθήσουν πολλοί ακόμα συμβατοί κατασκευαστές. Όσο για την τιμή της, η ζελατίνα της Visin είναι αρκετά τσουχτερή φτάνοντας την τιμή των 210 ευρώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

Διαβάστε εδώ το περιοδικό gMotion

Τελευταίο τεύχος περιοδικού gMotion

Τεύχος 108