EKO Ράλλυ Ακρόπολις: H ειδική διαδρομή Πίσια

Πάνος Σεϊτανίδης
EKO Ράλλυ Ακρόπολις: H ειδική διαδρομή Πίσια
Ενόψει της φετινής εκδοχής του εθνικού μας αγώνα σας παρουσιάζουμε μία προς μία τις διαδρομές του.

Η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό, επετειακό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχει αρχίσει. Και καθώς κάθε λάτρης της ταχύτητας στην Ελλάδα ετοιμάζεται να πάρει τα… βουνά, σας παρουσιάζουμε μία προς μία τις ειδικές διαδρομές του Εθνικού μας αγώνα.

Συνέχεια με την ειδική Πίσια, που θα διεξαχθεί μία φορά και θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα δύο περάσματα από το Λουτράκι, στο πρωινό μέρος του σκέλους της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου.

ΕΔ3 Πίσια

Μήκος: 16.43 km
Κλείσιμο διαδρομής: 06.23
Πρώτο αυτοκίνητο: 09.26

Περιγραφή

Η ειδική ξεκινάει από την έξοδο του χωριού Πίσια προς την «Παναγία Φανερωμένη». Τα πρώτα 3.35 χιλιόμετρα μέχρι την εκκλησία της Φανερωμένης, είναι ανηφορικά, στενά και με αλλεπάλληλες στροφές. Από εκεί ξεκινάει ένα γρήγορο κατηφορικό κομμάτι μήκους 8 χιλιομέτρων, μέχρι το ποτάμι, όπου στρίβει δεξιά. Ακολουθούν 6 χιλιόμετρα. σε πορεία άλλοτε παράλληλη και άλλοτε μέσω της κοίτης του ποταμού.

 

Προσβάσεις θεατών

Υπάρχουν δύο προτεινόμενες προσβάσεις. Στην πρώτη επιλογή, ξεκινώντας από το χωριό Πίσια, βγαίνετε με κατεύθυνση προς «Σχίνο». Σε 0,9 χιλιόμετρα στρίβετε δεξιά στον στενό ανηφορικό δρόμο και σε άλλα 2,10 χιλιόμετρα φτάνετε στο 3,20 χιλιόμετρο της ειδικής διαδρομής, στην εκκλησία Παναγία Φανερωμένη. Πατήστε εδώ για πλοήγηση.

H 3η ειδική του φετινού Ακρόπολις

Όσο για τη δεύτερη επιλογή, κινούμενοι στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς Κόρινθο, βγαίνετε στην έξοδο προς Αγίους Θεοδώρους. Σε 360 μέτρα συναντάτε σταθμό διοδίων. Μετά από 170 μέτρα, στο Stop, στρίβετε αριστερά και μετά από 1,73 χιλιόμετρα (ακριβώς πριν από γραμμές τραίνου) στρίβετε πάλι αριστερά. Σε 580 μέτρα, έχοντας «αφήσει» δύο δρόμους στα δεξιά, στρίβετε λοξά αριστερά και μετά από 220 μέτρα (έχοντας περάσει κάτω από τη δεύτερη γέφυρα), πάλι αριστερά. Σε 180 μέτρα στρίβετε δεξιά σε στενό ανηφορικό δρόμο προς «Κιάφα Μπέκα». Έπειτα από 2,77 χλμ. στρίβετε δεξιά στο χωματόδρομο και σε 1,43 χλμ. αριστερά. Μετά από 4,58 χιλιόμετρα συνεχίζετε λοξά δεξιά (απέναντι). Σε 5,80 χλμ. (όπου δέντρο στη μέση του δρόμου), στρίβετε δεξιά προς τα πίσω και κατηφορικά και σε 240 μέτρα ακολουθείτε το δρόμο αριστερά. Μετά από 200 μέτρα στρίβετε δεξιά και σε 2,60 χλμ. (όπου συναντάτε δρόμο από δεξιά) συνεχίζετε αριστερά. Σε 250 μέτρα φτάνετε στο 10.49 χλμ. της ειδικής. Πατήστε εδώ για πλοήγηση.

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!