Hyundai Motorsport: Ξανά στο βάθρο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Κώστας Παστρίμας
Hyundai Motorsport: Ξανά στο βάθρο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Ο Ντάνι Σόρντο πήρε την 3η θέση σε έναν αγώνα που η Hyundai είχε για αντίπαλο και την τύχη.

Στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2023 η Hyndai ήρθε πανέτοιμη και με τη φόρα που της έδινε το περσινό 1-2-3 στο «Ράλλυ των Θεών». Θα ήταν μεγάλο κρίμα επομένως να φύγει από την Ελλάδα με άδεια χέρια και ευτυχώς δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Έπειτα από τις δυσκολίες και τις ατυχίες που αντιμετώπισε η ομάδα το Σάββατο, στο τέλος του αγώνα πανηγύρισε την 3η θέση του Ντάνι Σόρντο, ο οποίος για δεύτερη φορά ανέβηκε στο βάθρο των νικητών.

Ο Σόρντο έκανε πολύ σταθερό και έξυπνο αγώνα με το Hyundai i20 N Rally1 όλες τις ημέρες του αγώνα και επιβραβεύτηκε για αυτό με την 3η θέση στην τελική γενική κατάταξη. Την τελευταία ημέρα του αγώνα μάλιστα διεκδίκησε με πολύ σοβαρές αξιώσεις τη 2η θέση του αγώνα, την οποία κατέκτησε τελικά ο Έλφιν Έβανς, πίσω από τον νικητή, Κάλε Ροβάνπερα.

Σορντο

Όσο για τους άλλους δύο οδηγούς της Hyundai, την Κυριακή ξεπέρασαν της απογοήτευση που τους προκάλεσαν οι ατυχίες των προηγούμενων ημερών και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στις τρεις ειδικές διαδρομές που περιλάμβανε το πρόγραμμα. Μπορεί ο Τιερί Νεβίλ, ο οποίος μέχρι να εγκαταλείψει βρισκόταν στην πρώτη θέση, τελικά να έφυγε από την Ελλάδα με άδεια χέρια, ωστόσο ο Ο Εσαπέκα Λάπι πήρε την 5η θέση στη γενική κατάταξη και έναν επιπλέον βαθμό από την 5η θέση στην Wolf Power Stage.

H Hyundai πλέον κοιτάζει μπροστά, στον επόμενο αγώνα, που είναι το χωμάτινο Ράλλυ Χιλής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!