F1 - Έξαλλος ο Γκασλί, χτυπούσε το τιμόνι μετά τα team orders της Alpine (vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Έξαλλος ο Γκασλί, χτυπούσε το τιμόνι μετά τα team orders της Alpine (vid)
Με έναν πολύ άσχημο τρόπο ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Γάλλου στη Σουζούκα, με το κλίμα στην Alpine να είναι ξανά τεταμένο.

Στο Grand Prix Ιαπωνίας της Formula 1, οι Πιέρ Γκασλί και Έστεμπαν Οκόν όδευαν προς τερματισμό στις θέσεις 9 και 10. Αμφότεροι εκκίνησαν εκτός 10άδας, όμως η ταχύτητά τους και η σωστή στρατηγική έφερε τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ωστόσο τα καλά τελειώνουν εκεί, μιας και εξελίχθηκε ένα απρόσμενο περιστατικό.

Στον τελευταίο γύρο, ο Πιέρ Γκασλί δέχθηκε εντολή από την ομάδα του να αφήσει τον Οκόν να τον περάσει. Πράγματι, στην τελευταία στροφή άφησε το γκάζι και έδωσε στον teammate του την 9η θέση. Αυτό εξόργισε τον Γκασλί, ο οποίος μετά τον τερματισμό χτυπιόταν μέσα στο μονοθέσιό του και έκανε χειρονομίες οι οποίες ωστόσο είχαν άγνωστο αποδέκτη.

Οι δύο οδηγοί προσπαθούσαν να προσπεράσουν τον Φερνάντο Αλόνσο για την 8η θέση. Ο Γκασλί είχε στο τελευταίο stint 6 γύρους πιο φρέσκα ελαστικά και για να πιέσουν τον Ισπανό δόθηκε εντολή στον Οκόν να αφήσει τον teammate του να περάσει τον 47ο γύρο. Ωστόσο ο Γκασλί ήταν πολύ ενοχλημένος με το γεγονός πως του ζητήθηκε να δώσει πίσω τη θέση στον Οκόν.

«Μου είπαν πως ο Έστεμπαν θα μου κάνει undercut στη στρατηγική. Μου είπαν πως θα με αφήσει να περάσω δίχως να χάσω χρόνο. Ποτέ δεν είπαμε πως θα αλλάξουμε ξανά θέσεις στο τέλος γιατί ήμουν πάντα μπροστά στην πίστα. Για την ομάδα είναι το ίδιο πράγμα, ήμασταν στις θέσεις 9 και 10. Δεν περίμενα ποτέ πως θα μου δώσουν εντολές στο τέλος και δεν το καταλαβαίνω. Θα μιλήσουμε για τα όσα έγιναν», δήλωσε.

Οι έντονοι διάλογοι στον ασύρματο

Τι συνέβη ωστόσο στην ενδοεπικοινωνία με την ομάδα στους τελευταίους δύο γύρους; Ακολουθεί η συζήτηση του Γκασλί με τον αρχιμηχανικό του, Κάρελ Λους.

Λους: «Εντολή από το pit wall, μπορούμε σε παρακαλώ να αλλάξουμε θέσεις;».

Γκασλί: «Τι στο ***; Με δουλεύετε. Τι λέτε; Ήμουν ταχύτερος. Είμαι με πιο φρέσκα ελαστικά, θα τον ξεπερνούσα έτσι κι αλλιώς».

Λους: «Θα το συζητήσουμε μετά. Αλλάξτε θέσεις σε παρακαλώ».

Γκασλί: «Είστε σοβαροί; Ήμουν μπροστά σε όλο τον αγώνα και τον αφήσατε να μου κάνει undercut»

Λους: «Μιλάω σοβαρά. Ας κάνουμε την αλλαγή στη στροφή 16. Στη στροφή 16».

Γκασλί: «Επιβεβαιώστε πως θέλετε να το κάνουμε».

Λους: «Ναι».

Γκασλί: «Ναι, ευχαριστώ, είναι γελοίο».

Λους: «Σε παρακαλώ Πιέρ».

Γκασλί: «Ναι, το κάνω».

Λους: «Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα. Θα το συζητήσουμε μετά».

Είναι αυτό το συμβάν το εναρκτήριο λάκτισμα στη κατάρρευση των σχέσεων μεταξύ των Γκασλί και Οκόν στην Alpine;

Φωτογραφίες: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!