WRC – Ράλλυ Χιλής: Νίκη για Τάνακ, τίτλος για Toyota (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC – Ράλλυ Χιλής: Νίκη για Τάνακ, τίτλος για Toyota (vid)
O οδηγός της M-Sport Ford «τελείωσε» τη δουλειά, την ώρα που η Toyota Gazoo Racing WRT κατακτούσε ξανά τον τίτλο.

Έχοντας αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα, σχεδόν ενός λεπτού, το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Όιτ Τάνακ στο τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Χιλής, ήταν να αποφύγει τα λάθη και τις κακοτοπιές.

Όπερ και εγένετο, με τον Εσθονό να κατακτά τη δεύτερη νίκη του σε έντεκα ράλλυ στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και μάλιστα να παραμένει “αφεντικό” στη χώρα της Νότιας Αμερικής, αφού είχε επικρατήσει εκεί και το 2019!

Σφράγισε τη νίκη

Ο οδηγός της M-Sport δεν πρόσθεσε άλλη νίκη σε ειδική στη συγκομιδή του. Δεν χρειαζόταν άλλωστε αφού η ήδη μεγάλη διαφορά του, έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά την εγκατάλειψη του Τεέμου Σούνινεν.

Έτσι, ο Τάνακ πήρε μία άνετη νίκη, με προβάδισμα 42 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, Τιερί Νεβίλ. Όμως η εγκατάλειψη του Φινλανδού όταν στην προτελευταία ειδική διαδρομή κατέστρεψε το σύστημα διεύθυνσης του i20 N Rally 1, ανέβασε τρίτο τον Έλφιν Έβανς και τέταρτο τον Κάλε Ροβάνπερα, πλασαρίσματα που έχρισαν την Toyota παγκόσμια πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Ένα ακόμα Yaris Rally1, αυτό του Τακαμότο Κατσούτα, συμπλήρωσε την πεντάδα ενώ έκτος γενικής και νικητής της WRC2, ήταν ο Όλιβερ Σόλμπεργκ με Skoda Fabia.

Η τελική κατάταξη

Η Power Stage

Τον πρώτο λόγο στην power stage που δίνει βαθμούς στους πέντε ταχύτερους, είχαν οι δύο διεκδικητές του τίτλου. Στη μήκους 13.86 χιλιομέτρων “El Ponen 2” επικράτησε ο Ροβάνπερα, με τον Έβανς να ακολουθεί.

Τρίτος ήταν ο Νεβίλ, με τέταρτο τον Τάνακ και τον τελευταίο βαθμό να πηγαίνει στον Κατσούτα.

Τι ακολουθεί

Απομένουν μόνο δύο στροφές για την ολοκλήρωση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ. Η πρώτη είναι το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης στις 25-29 Οκτωβρίου και η δεύτερη το Ράλλυ Ιαπωνίας, στις 16-19 Νοεμβρίου.

Πάντως και ο τίτλος στους οδηγούς είναι πολύ πιθανό να κριθεί στη Βαυαρία. Ο Ροβάνπερα που έκλεισε τα 23 σήμερα, είναι 31 πόντους μπροστά από τον Έβανς, με άλλους 60 διαθέσιμους.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!