F1 - Ερωτηματικά για την ετοιμότητα του Ρικάρντο

F1 - Ερωτηματικά για την ετοιμότητα του Ρικάρντο
Λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει η δράση στο Τέξας για το Grand Prix ΗΠΑ της Formula 1, παραμένει άγνωστο το επίπεδο ετοιμότητας του Ντάνιελ Ρικάρντο.

Έπειτα από δύο μήνες απουσίας, ο Αυστραλός οδηγός της Scuderia AlphaTauri θα επιστρέψει στο cockpit της AT04 αυτό το τριήμερο. Για τον 34χρονο δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το αγαπημένο του Τέξας για να κάνει την επιστροφή του, η οποία είναι ύψιστης σημασίας.

Ο τραυματισμός που αποκόμισε o Ρικάρντο στον καρπό του, ήρθε έπειτα από σύγκρουση με μπαριέρες στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Ολλανδίας της Formula 1 και τον άφησε καιρό εκτός δράσης. Τη θέση του πήρε ο Λίαμ Λόουσον, o οποίος δικαίωσε τους ανθρώπους της Red Bull Racing για την επιλογή τους. Ο Νεοζηλανδός ήταν άκρως ανταγωνιστικός δίπλα στον Γιούκι Τσουνόντα και σκόραρε μάλιστα βαθμούς στη Σιγκαπούρη.

Εκτός από την απόδοση εντός πίστας, ο Ρικάρντο πρέπει να ανησυχεί για το βαθμό ετοιμότητά του - τουλάχιστον αν λάβουμε υπόψη όσα είπε ο πρώτην πρωταθλητής. Νίκο Ρόσμπεργκ, στο podcast του Sky Sports.

 

«Ο Φρανζ Τοστ (σ.σ. επικεφαλής της AlphaTauri) μου είπε στο Κατάρ την προηγούμενη εβδομάδα πως ο Ντάνιελ δυσκολεύεται πολύ στον προσομοιωτή. Λόγω της κατάστασης του καρπού του, δεν μπορεί να κάνει ολόκληρη προσομοίωση αγώνα. Θα δούμε τι θα γίνει. Πιστεύω δεν θα είναι εύκολη η επιστροφή του, δεν θα είναι 100% έτοιμος. Του εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω να τα πάει καλά γιατί αυτά τα μονοθέσια είναι πολύπλοκα στην οδήγηση. Δεν είναι μόνο η δυσκολία στις στροφές αλλά και κατά το φρενάρισμα. Δεν πρέπει να αφήνεις το σώμα σου να πηγαίνει προς τα εμπρός γι’ αυτό πρέπει να βάζεις αντίσταση», ανέφερε ο Γερμανός.

Πριν από μερικές ημέρες ο Ρικάρντο βρέθηκε στο Νάσβιλ των ΗΠΑ για ένα σόου επίδειξης με ένα παλιό μονοθέσιο της Red Bull Racing. Μέσω των λογαριασμών του στα social media δηλώνει έτοιμος για το Τέξας.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!