WRC - Ο Νεβίλ τη νίκη, ο Ροβάνπερα τον τίτλο (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC - Ο Νεβίλ τη νίκη, ο Ροβάνπερα τον τίτλο (vid)
O Τιερί Νεβίλ της Hyundai κέρδισε στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, όμως η δεύτερη θέση χάρισε στους Κάλε Ροβάνπερα - Γιόνε Χάλτουνεν το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στο WRC.

Αποστολή επετεύχθη για τον Κάλε Ροβάνπερα στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, προτελευταίο αγώνα της σεζόν στο WRC. Με τον Γιόνε Χάλτουνεν στο πλευρό του (GR Yaris Rally1), ο 23χρονος Φινλανδός της Toyota Gazoo Racing εξασφάλισε τους απαραίτητους βαθμούς ώστε να στεφθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC.

«Νιώθω πολύ όμορφα. Για μένα αυτή η χρονιά ήταν πιο σημαντική από την περσινή. Ο ανταγωνισμός ήταν πιο έντονος και κάναμε πραγματικά καλή δουλειά. Το μεγαλύτερο "ευχαριστώ" αφορά τον Γιόνε, είναι ο καλύτερος συνοδηγός στον κόσμο. Θα απολαύσω αυτόν τον τίτλο περισσότερο από τον πρώτο», δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής που έχει κερδίσει τους 3 από τους 12 φετινούς αγώνες (σε Πορτογαλία, Εσθονία και Ελλάδα).

Οδηγώντας προσεκτικά την Κυριακή, ο Ροβάνπερα εκμεταλλεύτηκε την έξοδο του Έλφιν Έβανς το Σάββατο και με τη 2η θέση στη γενική κατάταξη εξασφάλισε τον τίτλο. Η νίκη κατέληξε στον Τιερί Νεβίλ (Hyundai i20 N Rally1), ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας διαφορά 57,6 δευτερολέπτων από τον Ροβάνπερα και 1 λεπτού και 52,8 δλ. από τον τρίτο Οτ Τάνακ (M-Sport Ford Puma Rally1).

Η τελική κατάταξη στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης

Με τη βρεγμένη άσφαλτο να βάζει δύσκολα στα πληρώματα και να κάνει την επιλογή των ελαστικών «γρίφο για δυνατούς λύτες», όλοι προσπάθησαν να φθάσουν χωρίς προβλήματα στον τερματισμό παρά να απειλήσουν τον οδηγό που βρισκόταν μπροστά τους.

WRC

Πρωταθλητές και στο WRC2

Στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης είχαμε όμως στέψη και στη δεύτερη κατηγορία, την WRC2. Τον τίτλο για το 2023 εξασφάλισαν οι Νορβηγοί Μίκελσεν-Έρικσεν, πλήρωμα ενός Skoda Fabia RS.

Βαθμολογίες οδηγών - κατασκευαστών

Με τη 2η θέση του Ροβάνπερα, η απόστασή του από τον Έβανς αυξήθηκε στους 44 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να καλυφθεί στο ένα ράλλυ που απομένει. Ο τίτλος στους κατασκευαστές έχει κριθεί εδώ και καιρό, με την Toyota να έχει μεγάλη διαφορά από τις Hyundai και M-Sport Ford.

ΟδηγόςΒαθμοί
Κάλε Ροβάνπερα (Toyota)235
Έλφιν Έβανς (Toyota)191
Τιερί Νεβίλ (Hyundai)184
Οτ Τάνακ (M-Sport Ford)162
Σεμπαστιάν Οζιέ (Toyota)114
Εσαπέκα Λάπι (Hyundai)98
Τακαμότο Κατσούτα (Toyota)89
Ντάνιελ Σόρντο (Hyundai)63
Τέμου Σούνινεν (Hyundai)42
Όλιβερ Σόμπεργκ (Skoda)33

ΟμάδαΒαθμοί
Toyota Gazoo Racing WRT504
Hyundai Shell Mobis WRT399
M-Sport Ford WRT271

Το φινάλε της σεζόν στο WRC θα δοθεί με το Ράλλυ Ιαπωνίας, από 16 έως 19 Νοεμβρίου.

Photo Credits: Toyota Gazoo Racing / WRC

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!