Οι Κινέζοι μετρούν τις εξαγωγές μοτοσικλετών σε εκατομμύρια

Κώστας Παστρίμας
Οι Κινέζοι μετρούν τις εξαγωγές μοτοσικλετών σε εκατομμύρια
Στο A' εξάμηνο του 2023 σχεδόν 4 εκατ. μοτοσικλέτες έφυγαν από την Κίνα για άλλες χώρες, πρώτος εξαγωγέας η Loncin (Voge).

Ότι η κινεζική βιομηχανία εν γένει έχει κατακτήσει τον κόσμο δεν είναι ούτε νέο ούτε μυστικό. Ο τομέας της μοτοσικλέτας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, με τους Κινέζους κατασκευαστές να εξάγουν τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο όλο και περισσότερο. Τα στοιχεία που εκδόθηκαν από την κινεζική στατιστική υπηρεσία δίνουν την εικόνα των εξαγωγών των κινεζικών μοτοσικλετών για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2023, δηλαδή για πρώτο εξάμηνο του έτους. Και η εικόνα αυτή είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.

Συνολικά, στο πρώτο μισό της χρονιάς, σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια μοτοσικλέτες (3.894.147) βγήκαν από εργοστάσια της Κίνας και εξήχθησαν σε άλλες χώρες του κόσμου. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει μόνο τις εξαγωγές και όχι την παραγωγή για εγχώρια χρήση.

Πρωταθλητής στις εξαγωγές αναδεικνύεται η Loncin, ο κολοσσός που κατασκευάζει μοτοσικλέτες για λογαριασμό ορισμένων ευρωπαϊκών μαρκών αλλά έχει και τη δική της ποιοτική μάρκα, τη γνωστή μας Voge, που κάνει εξαιρετική πορεία τόσο στη χώρα μας όσο και αλλού.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η λίστα που βλέπετε παρακάτω περιλαμβάνει και κατασκευαστές εκτός Κίνας, που έχουν εργοστάσια και στην Κίνα και των οποίων οι συνολικές εξαγωγές βρίσκονται σε άλλες λίστες. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η Kymco (Kwan Yang Motor Co. Ltd), οι εξαγωγές της οποίας βρίσκονται στην πρώτη θέση της αντίστοιχης λίστας της Ταϊβάν.

China Moto Exports

Φωτογραφία: Voge

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!