Τρελό project της Italjet μπαίνει στην παραγωγή

Κώστας Παστρίμας
Τρελό project της Italjet μπαίνει στην παραγωγή
Η Italjet αποκάλυψε ότι το απίθανο σχέδιο Dragster 559 θα είναι διαθέσιμο το 2025.

Ένα από τα πιο τρελά project όλης της έκθεσης EICMA του 2023 βρισκόταν στο περίπτερο της Italjet. Η μικρή ιταλική εταιρεία παρουσίασε το μεγαλύτερο μέχρι τώρα Dragster της διατηρώντας τον ίδιο ξεχωριστό σχεδιασμό, αλλά με απίθανες επιδόσεις και τεχνολογία δανεισμένα από τα superbikes.

Σχεδιαστικά η μοτοσικλέτα ακολουθεί το ίδιο φουτουριστικό πλάνο όπως τα υπόλοιπα Dragster. Έντονες γωνίες, αεροδυναμικά φτερά, φαρδύ τιμόνι naked μοτοσικλέτας και το πλαίσιο χωροδικτύωμα σε κοινή θέα είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τον παρατηρητή να μένει με τις ώρες να χαζεύει το ιταλικό δημιούργημα.

italjet

Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος σε σειρά 560 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 58 ίππους και 55 Nm ροπής. Η μετάδοση δεν γίνεται μέσω αυτόματου CVT κιβωτίου, αλλά μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού. Η κίνηση μεταφέρεται με αλυσίδα στον πίσω τροχό, ενώ υπάρχει και μονόδρομος συμπλέκτης για καλύτερη λειτουργία στα απότομα κατεβάσματα σχέσεων.

Εντυπωσιακά είναι τα περιφερειακά με τις αναρτήσεις να αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι 48mm εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω ρυθμιζόμενο και ως προς το ύψος. Τα φρένα αποτελούνται από δίσκους 270mm με ακτινικές δαγκάνες της Brembo, ενώ οι τροχοί είναι 15 ιντσών. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 180 κιλά και το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 16 λίτρα.

italjet

Το εντυπωσιακό Dragster 559 είναι έτοιμο να βγει στην παραγωγή και η Italjet ήδη έχει ανοίξει τις παραγγελίες για την πρώτη έκδοση σε περιορισμένο αριθμό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!