Η «ελληνική» Yamaha XJR που αφιερώθηκε στον Μπαρι Σιν

Κώστας Παστρίμας
Η «ελληνική» Yamaha XJR που αφιερώθηκε στον Μπαρι Σιν
Η Jigsaw Custom Motorcyles δημιούργησε μια ιδιαίτερη Yamaha XJR εμπνευσμένη από τον θρύλο των Grand Prix, Μπάρι Σιν.

Η ελληνική Jigsaw Custom Motorcycles με αφορμή το διαγωνισμό Yard Built της Yamaha αποφάσισε να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή XJR. Ο Έλληνας δημιουργός Πέτρος Χατζηροδέλης, εμπνευσμένος από τον θρυλικό αναβάτη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Grand Prix, Μπάρι Σιν κατασκεύασε την «The Missing Piece» έχοντας ως βάση την XJR.

Yamaha

Στόχος ήταν η δημιουργία μίας κλασικής μοτοσικλέτας με κύριο γνώμονα το πλαίσιο της XJR ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν. Η θρυλική μοτοσυκλέτα «AKAI» Yamaha YZR500 του 1980 ήταν η βασική έμπνευση του Έλληνα σχεδιαστή έχοντας μαύρο χρωματισμό, ακτινωτές ζάντες, σύστημα εξάτμισης από τέσσερις σε δυο με μεγάλους κώνους και σε μαύρο ματ χρώμα, μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και την εμβληματική σχεδίαση Yamaha Speedblock.

Yamaha

Η XJR τραβά τα βλέμματα και αναβιώνει τις αισθήσεις από παλαιότερες εποχές. Τόσο την μπροστινή όσο και την πλαϊνή όψη κοσμεί ο αριθμός 7, ο περίφημος αριθμός με τον οποίο αγωνιζόταν ο Μπάρι Σιν. Να σημειωθεί πως το ρεζερβουάρ έχει επεκταθεί με μεγαλύτερες εσοχές για τα γόνατα και χρησιμοποιήθηκαν διάφορα εργοστασιακά αξεσουάρ της XJR όπως μανέτες, πατάκια και κάλυμμα για το μπροστινό γρανάζι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!