F1 - Έτοιμη η Ferrari του 2024, μεγάλα τα κέρδη στην αεροδυναμική

F1 - Έτοιμη η Ferrari του 2024, μεγάλα τα κέρδη στην αεροδυναμική
Στην ιταλική ομάδα όρισαν το αεροδυναμικό πακέτο για το ξεκίνημα της φετινής σεζόν της Formula 1 και ευελπιστούν με το νέο μονοθέσιο να επιστρέψουν στην κορυφή.

Στην τελική φάση προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν βρίσκονται οι ομάδες της Formula 1. Τα εργοστάσια κατά τη χειμερινή περίοδο εργάζονται σκληρά στη βελτιστοποίηση των μονοθεσίων και οι ώρα για τα αποκαλυπτήρια των νέων τους "όπλων", πλησιάζει.

Στις τάξεις της Scuderia Ferrari απομένει μόλις ένας μήνας για την παρουσίαση του νέου της δημιουργήματος. Το «project 676» βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης, με τη δουλειά στην αεροδυναμική σήραγγα να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Πώς όμως θα βελτιώσει η ιταλική ομάδα το μονοθέσιό της για να μπορέσει να συναγωνιστεί τη Red Bull Racing που κατέκτησε 21 νίκες σε 22 Grand Prix το 2023;

Με «οδηγό» τις θετικές αναβαθμίσεις του 2023

Σύμφωνα με το formu1a.uno, η φιλοσοφία σχεδιασμού θα βασιστεί στο μεγάλο αεροδυναμικό πακέτο αναβάθμισης που παρουσιάστηκε στο Grand Prix Ισπανίας του 2023. Αυτό σημαίνει πως δεν θα ακολουθήσει το μονοπάτι της Red Bull Racing αλλά το δικό της, ωστόσο θα διαφέρει σημαντικά από τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Ferrari F1

Η αναβάθμιση στο δάπεδο που παρουσιάστηκε στο GP Ιαπωνίας έφερε χαμόγελα στη Scuderia, καθώς ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες της. Αυτό τη βοήθησε ιδιαίτερα στην εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου και στο Μαρανέλο πιστεύουν πως έχουν 30 επιπλέον βαθμούς αεροδυναμικής απόδοσης.

Η επιβεβαίωση του gMotion

Αυτό το νούμερο ισοδυναμεί με περίπου πέντε δέκατα του δευτερολέπτου στο γύρο. Το δημοσίευμα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του gMotion by Gazzetta σχετικά με τα μεγάλα κέρδη της Ferrari στην εξέλιξη του νέου της μονοθεσίου. Τον τελευταίο μήνα μάλιστα, όλα τα τμήματα βελτιστοποιούν τις τελευταίες λεπτομέρειες, με το αεροδυναμικό πακέτο με το οποίο θα ξεκινήσει τη σεζόν να έχει «κλειδώσει».

Ferrari F1

Το μεγάλο ερώτημα είναι: Πόσο χρόνο μπορεί να βρει η Red Bull Racing με το νέο της μονοθέσιο. Εάν η Ferrari βρει λύσεις στα προβλήματα που την ταλαιπώρησαν την περασμένη χρονιά, όπως η φθορά των ελαστικών, τότε θα βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Ο ρυθμός της στα τελευταία Grand Prix της περασμένης χρονιάς της έδωσε έναν αέρα αισιοδοξίας.

Το 2024 είναι μια άκρως σημαντική χρονιά για το στρατόπεδο του Μαρανέλο. Είναι η πρώτη σεζόν στην οποία θα φανεί η δουλειά του Φρεντ Βασέρ, ενώ ψηλά στη λίστα είναι το ζήτημα ανανέωσης των συμβολαίων των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ.

Θα καταφέρει η Scuderia Ferrari να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1;

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!