Απόσυρση αυτοκινήτων: Τι δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Κώστας Μπιτσικώκος
Απόσυρση αυτοκινήτων: Τι δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε επίσης στον επόμενο κύκλο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Στην επικαιρότητα έχει επανέλθει το μέτρο της απόσυρσης παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων, με κίνητρα από την πολιτεία. Την απόσυρση ζητούν και παράγοντες της αγοράς, ώστε να ανανεωθεί ο στόλος, που είναι ο γηραιότερος στην Ευρώπη.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ 1003. «Η απόσυρση είναι μία σκέψη, αλλά δεν έχω κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή», δήλωσε αρχικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Ο στόλος των οχημάτων που έχουμε είναι ο πιο γερασμένος στην Ευρώπη. Τέτοιες ιδέες είναι χρήσιμες, έχουν πέσει στο τραπέζι, αλλά όλα καταλήγουν στο σημείο που είναι το κόστος και η εύρεση των πόρων για την υλοποίηση όλων αυτών», ανέφερε στη συνέχεια.

Χρήστος Σταϊκούρας
Φωτογραφία: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τα κίνητρα για αντικατάσταση των παλαιών αυτοκινήτων με νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, στην κυβέρνηση εξετάζεται και η επιβολή αντικινήτρων, όπως οι πολύ αυστηροί έλεγχοι στα ΚΤΕΟ.

Σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι το Υπουργείο είναι σε διαδικασία αναζήτησης των πόρων για να ξεκινήσει από τον Μάιο, ή μετά το πρώτο εξάμηνο, το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3. «Θα δούμε αν η επιδότηση θα είναι μεγαλύτερη από την τωρινή, εξαρτάται από τους διαθέσιμους όρους. Το πρόβλημα δεν ήταν η επιδότηση, αλλά η ταχύτητα με την οποία η επιδότηση κατέληγε στον πολίτη», τόνισε.

Photo Credits: Gazzetta

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!