Ferrari: Οι 12Cilindri Coupe και Spider συνεχίζουν το έπος των 12 κυλίνδρων (vid)

Ferrari: Οι 12Cilindri Coupe και Spider συνεχίζουν το έπος των 12 κυλίνδρων (vid)
Τα ολοκαίνουρια 12κύλινδρα μοντέλα της Ferrari εκφράζουν τον υπέρτατο συνδυασμό τεχνολογίας και παράδοσης στον κόσμο των υπεραυτοκινήτων.

Η Ferrari είναι ένας μύθος στον κόσμο των αυτοκινήτων, γνωστή για την απόδοση και την αισθητική των οχημάτων της. Καθιερωμένη ως σύμβολο της πολυτέλειας, της ταχύτητας και της απόλυτης τεχνολογικής καινοτομίας, η Ferrari συνεχίζει να κατασκευάζει αυτοκίνητα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό παγκοσμίως.

Ferrari 12Cilindri
Φωτογραφίες: Ferrari

Η παράδοση που έχει χτίσει η ιταλική μάρκα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους 12κύλινδρους κινητήρες που κατά καιρούς έχει χρησιμοποιήσει, μια παράδοση που η Ferrari -στο σύγχρονο εξλεκτρισμένο κόσμο- δεν δείχνει διατεθειμένη να ξεχάσει. Αυτήν την παράδοση συνεχίζει με τα δύο νέα μοντέλα της, τη 12Cilindri Coupe και τη 12Cilindri Spider., που είναι το αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης προσπάθειας να συνδυάσει την κληρονομιά της με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Ferrari 12Cilindri
Φωτογραφίες: Ferrari

Αν και οι συναρπαστικές προσπάθειες της εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση είναι εμφανείς με την προσφορά αρκετών μοντέλων PHEV, η Ferrari αποφάσισε να διατηρήσει την κληρονομιά των ατμοσφαιρικών V12 κινητήρων με αυτά τα δύο κομψά και ισχυρά μοντέλα.

Ferrari 12Cilindri
Φωτογραφίες: Ferrari

Η 12Cilindri αποτελεί το νέο αστέρι της Ferrari, αντικαθιστώντας την πανίσχυρη 812 Superfast. Η εταιρεία επισημαίνει το γεγονός αυτό με το όνομα του νέου coupe, καθώς το 12Cilindri, που θα αντικαταστήσει το 812 Superfast. Μια έκδοση spider convertible θα αντικαταστήσει την 812 GTS.

Ferrari 12Cilindri
Φωτογραφίες: Ferrari

Το κινητήριο σύνολο της 12Cilindri αποτελεί ένα επίτευγμα της μηχανικής. Με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,5 λίτρων, αυτά τα μοντέλα παράγουν εντυπωσιακή ιπποδύναμη 830 ίππων στις 9,500 σ.α.λ. και 678 Nm ροπή στις 7,250 σ.α.λ. Αυτά τα στοιχεία αναμένεται να παρέχουν στον οδηγό μια ανεπανάληπτη εμπειρία οδήγησης, ενώ οι επιδόσεις αυτών των μοντέλων θα τα κάνουν να ξεχωρίσουν σε κάθε δρόμο.

Ferrari 12Cilindri
Φωτογραφίες: Ferrari

Η ανάπτυξη της 12Cilindri ξεκίνησε το 2020, σε μια περίοδο που ο κόσμος φαινόταν έτοιμος να μεταβεί πλήρως στην ηλεκτροκίνηση. Παρόλο που αυτή ήταν μια κοστοβόρα και τολμηρή επιλογή για την Ferrari, η εταιρεία προτίμησε να κινηθεί προς έναν μη υβριδικό κινητήρα βενζίνης. Η Ferrari αναμένει ότι η 12Cilindri θα καταλάβει μια σημαντική θέση στη γκάμα της, για όσους αναζητούν μια πραγματικά εκλεπτυσμένη εμπειρία οδήγησης.

Ferrari 12Cilindri
Φωτογραφίες: Ferrari

Ο κινητήρας της 12Cilindri εστιάζει κυρίως στη μείωση του βάρους των μερών του για τη δυνατότητα να «ανεβάζει» ψηλά τις στροφές του. Το κιβώτιο ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη έχει 8 ταχύτητες, προέρχεται από τη Formula 1 και είναι κατά 30% πιο γρήγορο από το κιβώτιο της 812, με κοντύτερες τις μικρότερες σχέσεις για βελτιωμένη επιτάχυνση.

Ferrari 12Cilindri
Φωτογραφίες: Ferrari

Το νέο αλουμινένιο σασί της 12Cilindri είναι 20 χιλιοστά μικρότερο από εκείνο της 812, βελτιώνοντας την απόκριση και την ευελιξία. Αν και η 12Cilindri είναι 25 κιλά βαρύτερη από την 812 Superfast -στα 1.560 κιλά- αυτό οφείλεται στο μεγαλύτερο καπό, στους μεγαλύτερους τροχούς 21 ιντσών και στα πίσω ενεργά αεροδυναμικά πτερύγια. Ο σχεδιασμός της 12Cilindri αποτελεί μια ανανέωση του γνωστού στιλ της Ferrari. Η εταιρεία επιδιώκει να αναπτύξει ένα αυτοκίνητο που διαθέτει «υπερκαθαρές» γραμμές, αναδεικνύοντας ένα μοναδικό και εκλεπτυσμένο σχέδιο.

Ferrari 12Cilindri
Φωτογραφίες: Ferrari

Το εσωτερικό της νέας Ferrari 12Cilindri είναι ένας εντυπωσιακός συνδυασμός πολυτέλειας και επιστημονικής ακρίβειας. Τα εκλεπτυσμένα υλικά, όπως τo δέρμα, το αλουμίνιο και το carbon, δημιουργούν ένα περιβάλλον που αναδεικνύει το αίσθημα της απόλυτης πολυτέλειας. Κάθε γωνιά του εσωτερικού σχεδιάστηκε με προσοχή στη λειτουργικότητα και στην αισθητική, ενώ οι εξαιρετικές τεχνολογικές προσθήκες, όπως η οθόνη αφής και το προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας, εξασφαλίζουν μια ευχάριστη οδηγική εμπειρία.

Ferrari 12Cilindri
Φωτογραφίες: Ferrari

Η τιμή εκκίνησης της 12Cilindri στην Ιταλία θα είναι 395.000 ευρώ, ενώ της 12Cilindri Spider θα ξεκινά από 435.000 ευρώ. Η Ferrari προβλέπει ένα περίπου 50/50 μείγμα μεταξύ της coupe και της spider, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται στην Ευρώπη το τέταρτο τρίμηνο του 2024 και στις ΗΠΑ στις αρχές του 2025.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!