Ράλλυ Πορτογαλίας: Οριακό πλεονέκτημα Ροβάνπερα στη μάχη των πρωταθλητών

Ράλλυ Πορτογαλίας: Οριακό πλεονέκτημα Ροβάνπερα στη μάχη των πρωταθλητών
Η Παρασκευή του Ράλλυ Πορτογαλίας κατέληξε σε μια συναρπαστική μονομαχία ανάμεσα στους οδηγούς της Toyota.

Η αυλαία του Ράλλυ Πορτογαλίας άνοιξε με μια δραματική εναλλαγή στην κορυφή, όπου ο Φινλανδός Κάλε Ροβανπέρα κατάφερε να εξασφαλίσει την πρωτοπορία με μόλις ένα δευτερόλεπτο διαφορά από τον ομόσταβλό του στην Toyota, τον Γάλλο Σεμπαστιάν Οζιέ. Οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές διαδέχτηκαν στην κορυφή τον Ιάπωνα Τακαμότο Κατσούτα, που κατάφερε να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του το πρωί, αλλά έχασε έδαφος το απόγευμα.

Η ημέρα ήταν γεμάτη εναλλαγές και ανατροπές, με τον Ροβανπέρα να διπλασιάζει το προβάδισμά του σε δύο δέκατα του δευτερολέπτου στη διαδρομή του Góis, για να κλείσει τελικά την ημέρα με πλεονέκτημα ενός δευτερολέπτου. Ο Οζιέ, από την πλευρά του, έδειξε ασυναγώνιστος στην τελευταία ειδική διαδρομή, πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο της ημέρας παρά τα προβλήματα με το υβριδικό σύστημα του αυτοκινήτου του σε προηγούμενες διαδρομές.

Παρά την έντονη ανταγωνιστικότητα, ο Ροβανπέρα εξέφρασε τις δυσκολίες της ημέρας, αναφέροντας την κακή κατάσταση των πίσω ελαστικών του, ενώ ο Οζιέ χαμογέλασε ικανοποιημένος για την επίδοσή του. Οι δύο οδηγοί της Toyota παρέμειναν στο κέντρο της δράσης, με τον Οτ Τάνακ της Hyundai να κατατάσσεται τέταρτος, μόλις 5,4 δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή.

Εκτός από τους πρωταγωνιστές, το Ράλλυ Πορτογαλίας έφερε και άλλες συναρπαστικές εξελίξεις, με τον Ντάνι Σόρντο να κερδίζει τρεις Ειδικές Διαδρομές και τον Τιερί Νεβιλ, αμφότεροι με Hyundai, να τερματίζει έκτος, αλλά να διατηρεί ελπίδες για καλύτερη επίδοση το Σάββατο, αφού την Παρασκευή είχε το μειονέκτημα να «σκουπίζει» το δρόμο. Αξιοσημείωτο επίσης ήταν το συμβάν με την απώλεια των σημειώσεων του συνοδηγού του Έβανς, που αναγκάστηκε να «διαβάζει» τις ΕΔ από το κινητό του τηλέφωνο. Η συνέχεια του Ράλλυ αναμένεται με αγωνία, καθώς οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη ημέρα του αγώνα σε αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Γενική κατάταξη

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!