F1 - Ισπανία: Ο Νόρις ταχύτερος όλων στο FP1 και πίσω του ο Φερστάπεν

F1 - Ισπανία: Ο Νόρις ταχύτερος όλων στο FP1 και πίσω του ο Φερστάπεν
O Λάντο Νόρις της McLaren Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στην πίστα της Βαρκελώνης.

Υπό ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες ξεκίνησε το Grand Prix Ισπανίας, ο δέκατος σταθμός της Formula 1 στην αγωνιστική σεζόν του 2024. Η πρώτη περίοδος δοκιμών ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντικά απρόοπτα, κάτι το οποίο επέτρεψε στις ομάδες να ακολουθήσουν τα προγράμματά τους δίχως προβλήματα.

Ταχύτερος μετά τα πρώτα 60 λεπτά της διαδικασίας ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren Racing. O Βρετανός οδηγός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:14,228 και πήρε την 1η θέση σε μία εξαιρετική διαδικασία για τον ίδιο και την ομάδα του. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. O Ολλανδός ήταν επίσης με τη μαλακή γόμα ελαστικών και η διαφορά του από τον Νόρις ήταν μόλις 24 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ακολούθησε ο Κάρλος Σάινθ με την αναβαθμισμένη SF-24, o οποίος ήταν τρία δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από την κορυφή. Όμως ήταν ο ταχύτερος χρόνος του επετεύχθη με τη μεσαία γόμα ελαστικών. Με τα ίδια ελαστικά ήταν και ο 4ος της κατάταξης Τζορτζ Ράσελ, με την πρώτη Mercedes W15. Οι Σέρχιο Πέρεζ και Όσκαρ Πιάστρι ακολούθησαν στις θέσεις 5 και 6 έχοντας τη μαλακή γόμα ελαστικών. Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν στην 7η θέση έχοντας όμως κάνει λάθος στον τελευταίο τομέα της πίστας.

 

Θετική ήταν η πρώτη περίοδος δοκιμών για την Alpine. Ο Έστεμπαν Οκόν πήρε την 8η θέση με διαφορά 0,8 δλ από την κορυφή. Στην 9η θέση ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Άλεξ Άλμπον της Williams. Εκτός αυτής ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος ήταν μόλις στην 11η θέση σε μια περίοδο με πολλά προβλήματα.

Η δράση διεκόπη για λίγα λεπτά λόγω θραυσμάτων στην πίστα. Ένα αεροδυναμικό εξάρτημα είχε αποκολληθεί από το μονοθέσιο του Φερνάντο Αλόνσο και είχε μείνει στην αγωνιστική γραμμή στην έξοδο της στροφής 10.

Η δράση συνεχίζεται στις 18:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP1 GP Ισπανίας

FP1

Φωτογραφίες: McLarenF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!