BMW R 1300 GS Trophy Competition & F 900 GS Trophy Marshal (vid)

Νίκος Βιτσιλάκης
BMW R 1300 GS Trophy Competition & F 900 GS Trophy Marshal (vid)
Ειδικές κατασκευές για το BMW Motorrad International GS Trophy 2024.

Χρόνια κρατάει η κολόνια του BMW Motorrad International GS Trophy, από το 2008 και κάθε χρόνο κάπου αλλού, πάντα σε συναρπαστικά μέρη που εξιτάρουν το περιπετειώδες πνεύμα των ιδιοκτητών μοντέλων GS της BMW. Φέτος, από τις 15 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024, 22 εθνικές ομάδες, 6 γυναικείες και 16 ανδρικές, με τους 60 στο σύνολο αναβάτες τους θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου στη Ναμίμπια.

BMW
Φωτογραφίες: BMW Motorrad

Και για να διασχίσουν τα αχανή και άνυδρα εδάφη αυτής της Αφρικανικής χώρας, οι συμμετέχοντες θα βασιστούν στις εξαιρετικές δυνατότητες των ειδικά βελτιωμένων BMW R 1300 GS Trophy Competition. Δεν πρόκειται για μοντέλα εμπορίου, αλλά από τη στιγμή που όλες τις επεμβάσεις και βελτιώσεις τις έχουν δεχθεί από την ίδια τη BMW, φανταζόμαστε ότι δεν θα είναι δύσκολο να πάρει κάποιος μια «απλή» έκδοση και να τη μετατρέψει έτσι όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του άρθρου.

ΒMW R 1300 GS Trophy Competition

Η μεγάλη GS με τον ισχυρό boxer κινητήρα φέρει διπλό τελικό εξατμίσεων Akrapovic, αποστάτη τιμονιού, πλαϊνά προστατευτικά κάγκελα, αλουμινένια ποδιά κινητήρα και πλαισίου, ρυθμιζόμενες μανέτες φρένου/συμπλέκτη, μαρσπιέ GS Vario, γκριπ Εnduro, προστατευτικό κάλυμμα προβολέα και λευκές προεκτάσεις για τις προστατευτικές χούφτες. Τόσο τα εκτός δρόμου ελαστικά με τα χοντρά τακούνια που τοποθετούνται σε μαύρες ζάντες με σταυρωτές ακτίνες όσο και το μονόσελο έχουν σχεδιαστεί για να αντεπεξέρχονται με επιτυχία στις εδαφικές προκλήσεις που επιφυλάσσει το International GS Trophy 2024. Αποτελώντας προϊόν υψηλής τεχνογνωσίας για εκτός δρόμου διαδρομές, η Trophy Competition εξοπλίζεται από το εργοστάσιο και με προστατευτικά ψυγείου, ούτως ώστε να αποφεύγονται ζημιές όπως αυτές, για παράδειγμα, που προκαλούνται από τις πέτρες.

BMW Motorrad
Φωτογραφίες: BMW Motorrad

BMW F 900 GS Trophy Marshal

Είναι η μοτοσικλέτα που θα χρησιμοποιούν οι ομάδες Κριτών του GS Trophy, αυτές που θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες με ασφάλεια στη δοκιμασία της Ναμίμπια. Βασισμένη στην F 900 GS, η Trophy Marshal είναι η κορυφαία πρόταση της BMW στην κατηγορία των μεσαίων touring enduro. Με ισχύ 105Hp και ένα σημαντικά ευρύτερο φάσμα χρήσης χάρη στα βελτιωμένα χαρακτηριστικά εκτός δρόμου και τη δραστική μείωση του βάρους κατά 14 κιλά σε σύγκριση με την προκάτοχό της, η εκπρόσωπος των μοντέλων GS της Σειράς F, όπως και η R 1300 GS Trophy Competition, ομοίως θα αισθάνεται σαν στο σπίτι της στη Ναμίμπια.

BMW Motorrad
Φωτογραφίες: BMW Motorrad

Σχετικά με το GS Trophy

Καθένα από τα προηγούμενα GS Trophy είχε το δικό του χαρακτήρα, ενώ κάθε χρόνο επισκεπτόταν μία διαφορετική ήπειρο. Άλλοτε ψηλά βουνά ή ηφαιστιογενή οροπέδια, άλλοτε άνυδρες, ερημικές εκτάσεις και άλλοτε υγρά τροπικά δάση. Αναμφίβολα, πρόκειται για μία εμπειρία που ονειρεύονται όλοι οι αναβάτες περιπέτειας. Είναι μία διοργάνωση που εκφράζει το πνεύμα μιας μοτοσυκλέτας GS, συνδυάζοντας στοιχεία όπως ο ελεύθερος χρόνος, η περιπέτεια και η πρόκληση. Το GS Trophy, τα προηγούμενα χρόνια, έχει ταξιδέψει στη Νοτιοανατολική Ασία (Ταϊλάνδη), στη Βόρεια Αμερική (Καναδά), στη Νότια Αμερική (Χιλή, Αργεντινή), στην Αφρική (Σουαζιλάνδη, Μοζαμβίκη), στη Μογγολία, στην Τυνησία και πάει λέγοντας.

BMW Motorrad
Φωτογραφίες: BMW Motorrad

Η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας αλλά μία ομαδική περιπέτεια, στην οποία αναβάτες από διάφορες χώρες διαγωνίζονται μεταξύ τους σε μία σειρά αγωνισμάτων, μερικά από τα οποία δεν έχουν σχέση με την οδήγηση. Δεδομένου ότι οι συμμετέχοντες κάθε βράδυ κατασκηνώνουν στην ύπαιθρο, δημιουργούνται φιλίες και αναπτύσσεται πνεύμα συντροφικότητας. Μία επιτυχημένη ομάδα σέβεται το περιβάλλον της, φροντίζει τις μοτοσυκλέτες και δείχνει κατανόηση στους άλλους συμμετέχοντες.

Φωτογραφίες: BMW Motorrad

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!