WRC: H Παραγουάη θα φιλοξενήσει αγώνα για πρώτη φορά το 2025

Κώστας Παστρίμας
WRC: H Παραγουάη θα φιλοξενήσει αγώνα για πρώτη φορά το 2025
Άλλη μία χώρα της Νότιας Αμερικής βρήκε τη θέση της στο χάρτη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) θα επισκεφθεί τη Νότια Αμερική δύο φορές το 2025, καθώς η Παραγουάη θα κάνει το ντεμπούτο της στο κορυφαίο πρωτάθλημα, διπλα στη Χιλή. Αυτή η κίνηση φέρνει το πρόγραμμα του WRC για το 2025 πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του, με στόχο ένα πιο παγκόσμιο καλεντάρι σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, που επηρεάστηκαν από την πανδημία Covid-19.

Το WRC στοχεύει σε ένα πρόγραμμα 14 γύρων για το 2025, και η προσθήκη δύο αγώνων στη Νότια Αμερική ήταν κεντρικός στόχος για το επόμενο έτος. Η Παραγουάη εξασφάλισε πολυετή συμφωνία και θα γίνει η 38η χώρα που θα φιλοξενήσει έναν γύρο του WRC. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη νότια πόλη Encarnacion, με τις ειδικές διαδρομές να πραγματοποιούνται στην περιοχή Itapua, η οποία φιλοξενεί ετησίως έναν γύρο του FIA South American Rally Championship. Η ανακοίνωση έγινε από τον πρόεδρο της χώρας Σαντιάγκο Πένια στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν, κατά την τελετή έναρξης του Petrobras Rally Transchaco 2024.

Δηλώσεις και προοπτικές

Ο πρόεδρος Πένια δήλωσε: «Η Παραγουάη είναι μεγάλη, και ο κόσμος είναι στη διαδικασία να μας ανακαλύψει. Η φιλοξενία κορυφαίων παγκόσμιων εκδηλώσεων, όπως το WRC, είναι ένας ακόμη τρόπος να δείξουμε στον κόσμο το μεγαλείο μας».

Σάιμον Λάρκιν
Φωτογραφία: WRC

Ο διευθυντής εκδηλώσεων του WRC, Σάιμον Λάρκιν, παρευρέθηκε στην εκδήλωση και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη της συμφωνίας, τονίζοντας την πάθος της Παραγουάης για το ράλλυ και την εντυπωσιακή τοπιογραφία της χώρας.

Σχεδιασμός για το 2025

Η Παραγουάη είναι η τρίτη νέα προσθήκη στο πρόγραμμα του 2025, μετά την ανακοίνωση ότι το WRC θα κατευθυνθεί και στη Σαουδική Αραβία για πρώτη φορά. Επιπλέον, το Rally Islas Canarias θα αναβαθμιστεί από το European Rally Championship και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του WRC. Το πρόγραμμα του 2025 αναμένεται να οριστικοποιηθεί τον Ιούλιο.

Με αυτές τις νέες προσθήκες, το WRC συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία του παγκοσμίως, προσφέροντας στους οπαδούς του ακόμα περισσότερες ευκαιρίες να απολαύσουν τον συναρπαστικό κόσμο των ράλλυ. Η Πολωνία θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα, ενώ η Εσθονία θα επιστρέψει στη θέση της Λετονίας, που θα κάνει το ντεμπούτο της φέτος. Επιπλέον, το WRC επιδιώκει την επέκταση του συμβολαίου με την Κροατία, που βρίσκεται στο τελευταίο έτος της συμφωνίας της.

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!