F1 - Αυστρία: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

F1 - Αυστρία: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου
Η αγωνιστική δράση στον κόσμο της Formula 1 συνεχίζεται αυτό το τριήμερο με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ να κατευθύνεται στο Red Bull Ring της Αυστρίας.

Η αγωνιστική δράση στον κόσμο της Formula 1 συνεχίζεται δίχως διακοπή με το Grand Prix Αυστρίας το τριήμερο 28-30 Ιουνίου. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ ταξιδεύει στο Σπίλμπερκ για τον ενδέκατο αγώνα της σεζόν. Στο αγωνιστικό τριήμερο περιλαμβάνεται Αγώνας Σπριντ και αυτό σημαίνει πως θα έχει διαφορετική δομή από τα προηγούμενα Grand Prix.

Ο αγώνας στο Σπίλμπεργκ πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην παλιά χάραξη με το όνομα Οστεράιχρινγκ το 1969. Το 1995 η διαδρομή ανανεώθηκε στη σημερινή της μορφή και έμεινε στο πρόγραμμα μέχρι το 2003. Ο εκμοντερνισμός της πίστας σήμανε την επιστροφή του Grand Prix Αυστρίας το 2014. Η διαδρομή έχει μήκος 4.318 μέτρα, αποτελείται από 10 στροφές. Την Κυριακή στον αγώνα οι οδηγοί θα διανύσουν 71 γύρους. Τις περισσότερες νίκες έχει ο Μαξ Φερστάπεν με 4 στο σύνολο. Το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Κάρλος Σάινθ από το 2020 με το 1:05,619.

Έπειτα από τον αγώνα της Βαρκελώνης και την έβδομη φετινή νίκη του Φερστάπεν, ο Ολλανδός έχει αποκτήσει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα στο πρωτάθλημα οδηγών. Ο δεύτερος πλέον Λάντο Νόρις υπολείπεται 69 βαθμούς, όμως η ταχύτητα της McLaren MCL38 είναι τέτοια που μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα να κερδίσει στην Αυστρία. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα κάνει τόσο η Scuderia Ferrari όσο και η Mercedes-AMG, καθώς αμφότερες ψάχνουν ένα καλό αποτέλεσμα για να… χτίσουν μομέντουμ.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών στο Red Bull Ring. Με δεδομένο πως πρόκειται για τις πιο μαλακές γόμες από την γκάμα της ιταλικής φίρμα, θα έχει ενδιαφέρον το αν θα δούμε ποικιλομορφία στις στρατηγικές, εφόσον ο αγώνας διεξαχθεί υπό στεγνές συνθήκες.

To GP Αυστρίας θα μεταδοθεί ζωντανά από το ANT1+. Ακολουθήστε όλη τη δράση του ενδέκατου τριημέρου της σεζόν στο gMotion by Gazzetta, όπως επίσης τα LIVE για το Sprint Qualifying, τον Αγώνα Σπριντ, τις κατατακτήριες δοκιμές και το Grand Prix.

Πρόγραμμα Formula 1 Grand Prix Αυστρίας σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 28 Ιουνίου

13:30-14:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:30-18:14 – Sprint Qualifying (LIVE)

Σάββατο 29 Ιουνίου

13:00-14:00 – Αγώνας Σπριντ (LIVE)

17:00-18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 30 Ιουνίου

16:00 – Αγώνας (LIVE)

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Παστρίμα να μιλούν για όλα όσα έγιναν στο Grand Prix Ισπανίας και στον κόσμο της Formula 1 τις τελευταίες ημέρες.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!