ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Για πάντα στο WRC

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Για πάντα στο WRC
Το «Ράλλυ των Θεών» έχει εξασφαλίσει τη θέση του στο καλεντάρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος μέχρι και το 2027.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, από τη στιγμή που επέστρεψε στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ το 2021 έχει γίνει αναπόσπαστο μέλος του. Ο ελληνικός αγώνας προσφέρει πάρα πολλά και βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και από πλευράς διοργάνωσης και έτσι η ανανέωση του συμβολαίου αποτελεί σχεδόν τυπική διαδικασία.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είχε εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στο WRC μέχρι και το 2025, αλλά όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης σε εκδήλωση του κεντρικού χορηγού, της ΕΚΟ, η συμμετοχή αυτή επεκτάθηκε για άλλα δύο χρόνια, μέχρι και το 2027.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Οι ανακοινώσεις του υπουργού όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Από την επόμενη χρονιά, το 2025 δηλαδή, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα επανέλθει στην «παραδοσιακή» του ημερομηνία διεξαγωγής, τον Ιούνιο. Η 27η Ιουνίου 2025, μάλιστα, θα είναι η ημέρα που θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα. Θυμίζουμε ότι από το 2021 που επέστρεψε στο WRC, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις διεξάγεται τον Σεπτέμβριο και φέτος είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 5-8 Σεπτεμβρίου.

Το μόνο που μένει να μάθουμε για το φετινό αγώνα είναι ο τόπος διεξαγωγής της υπερειδικής διαδρομής, που αναμένεται να είναι ξεχωριστή και να προβάλλει τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του αγώνα αλλά και της Ελλάδας.

Φωτογραφίες: Ράλλυ Ακρόπολις

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!