WRC: Απίθανος Ροβάνπερα, επέβαλε το... νόμο του και στην Πολωνία (vid)

WRC: Απίθανος Ροβάνπερα, επέβαλε το... νόμο του και στην Πολωνία (vid)
Ο 23χρονος Φινλανδός κέρδισε τον αγώνα στον οποίο κλήθηκε να λάβει μέρος την τελευταία στιγμή, αντικαθιστώντας στην Toyota τον Οζιέ.

O Κάλε Ροβάνπερα κερδίζει στο WRC άσχετα από τις συνθήκες. Την περασμένη Δευτέρα δεν γνώριζε καν ότι θα λάμβανε μέρος στο Ράλλυ Πολωνίας και κλήθηκε από την Toyota Gazoo Racing να πάρει τη θέση του Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων.

Ο 23χρονος Φινλανδός άφησε τις διακοπές του και με ελάχιστη προετοιμασία ρίχτηκε στη μάχη του αγώνα στην Πολωνία. Το ταλέντο και η ταχύτητά του, αυτά που τον έχρισαν πρωταθλητή στο WRC το 2022 και το 2023, αποδείχτηκαν για μία ακόμα φορά. Θυμίζοντας... Δανία στο Euro του 1992.

«Ήταν μία απίστευτη εβδομάδα. Όχι τόσο φυσιολογική, νιώθω κουρασμένος τώρα. Δεν ήταν κακή ιδέα να έρθουμε εδώ την τελευταία στιγμή, καθώς βοηθήσαμε την ομάδα να πάρει αρκετούς βαθμούς. Έτσι δεν χαραμίσαμε το χρόνο μας», δήλωσε ο Ροβάνπερα στον τερματισμό.

Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν ο Έλφιν Έβανς (Toytota) και ο Αντριάν Φουρμό (M-Sport Ford). Ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Τιερί Νεβίλ (Hyundai Motorsport) τερμάτισε στην 4η θέση.

Στους άτυχους του αγώνα οι δύο οδηγοί της Hyundai, Οτ Τάνακ και Αντρέας Μίκελσεν, οι οποίοι είχαν ατυχήματα και τέθηκαν εκτός της διεκδίκησης της νίκης.

WRC

Η βαθμολογία των οδηγών

WRC

Επόμενος αγώνας του WRC το Ράλλυ Λετονίας, στις 18-21 Ιουλίου.

Photo Credits: Toyota Gazoo Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!