F1 - Μπάτον: «Ο Νόρις πρέπει να προσέχει να μην βγει εκτός ελέγχου»

F1 - Μπάτον: «Ο Νόρις πρέπει να προσέχει να μην βγει εκτός ελέγχου»
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 ανησυχεί για τον συμπατριώτη του και τον συμβουλεύει να αλλάξει τρόπο σκέψης.

Ανήσυχος σχετικά με την προσέγγιση του Λάντο Νόρις στους αγώνες είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 για το 2009, Τζένσον Μπάτον. Ο οδηγός της McLaren Racing ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος που δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στo Grand Prix Μ. Βρετανίας και αυτό φάνηκε στις δηλώσεις του μετά τον τερματισμό.

Ο 24χρονος Βρετανός κατηγόρησε τον εαυτό του για την απώλεια της νίκης στον εντός έδρας αγώνα του και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε. Επτά ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στο Red Bull Ring της Αυστρίας, ο Νόρις έχασε μια νίκη μέσα από τα χέρια του ήταν είχε σύγκρουση με τον Μαξ Φερστάπεν 8 γύρους πριν τον τερματισμό ενώ μάχονταν για την πρώτη θέση.

Ο Μπάτον, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τι πάει να πει πρωταθλητισμός, αντιλήφθηκε τον τρόπο λειτουργίας της ψυχολογίας του Νόρις και τον προειδοποίησε: «Ο Λάντο πρέπει να είναι πιο προσεκτικός με τα συναισθήματά του. Απογοητεύτηκε πολύ μετά τον προηγούμενο αγώνα, έκανε το ίδιο και μετά τον αγώνα στο Σίλβερστον. Αυτό μπορεί να τον βγάλει εκτός ελέγχου. Όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι στη Formula 1 να είναι το μυαλό ενός οδηγού ήρεμο. Είναι ταλαντούχος και δεν θέλω να τον βλέπω να απογοητεύεται τόσο πολύ σε σημείο που δεν θα έχει καταφέρει να το ξεπεράσει μέχρι τον επόμενο αγώνα. Επιπλέον δεν πρέπει να δείχνεις στους αντιπάλους σου την ψυχολογική σου κατάσταση. Δεν πρέπει να δείχνεις αυτή την αδυναμία σου. Ο Νόρις δεν πρέπει να είναι τόσο σκληρός με τον εαυτό του».

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Μπιτσικώκο να μιλούν για το πώς ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε στη Μ. Βρετανία και επέστρεψε στις νίκες στη Formula 1.

Φωτογραφίες: LN4/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!