F1 - Βέλγιο: Ο Νόρις πέρασε στην αντεπίθεση στο FP2

F1 - Βέλγιο: Ο Νόρις πέρασε στην αντεπίθεση στο FP2
O Λάντο Νόρις της McLaren Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στο Σπα.

Παρά την απειλή της βροχής, το FP2 του Grand Prix Βελγίου πραγματοποιήθηκε υπό στεγνές συνθήκες. Η θρυλική πίστα του Σπα ήταν το πεδίο δοκιμών για ομάδες και οδηγούς για 60 λεπτά, στα οποία έκαναν αξιολόγηση των μονοθεσίων τους και προσομοιώσεις κατατακτηρίων και αγώνα.

Ταχύτερος στο FP2 του GP Βελγίου ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren Racing. O Βρετανός ήταν πολύ γρήγορος με τη μαλακή γόμα ελαστικών και σημείωσε το 1:42,260. Η βρετανική ομάδα ήταν πολύ δυνατή, με τον Όσκαρ Πιάστρι να της δίνει το 1-2, με τη διαφορά από τον teammate του να είναι μόλις 0,215 δλ. Στην 3η θέση ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, o οποίος ήταν μόλις 2 χιλιοστά πίσω από τον Αυστραλό. Στη δεύτερη περίοδο δοκιμών, η Red Bull Racing άλλαξε το στήσιμο της RB20, πιθανότατα λόγω της ποινή του Φερστάπεν για τον αγώνα της Κυριακής.

Στην 4η θέση ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari. H ιταλική ομάδα δείχνει να έχει ταχύτητα όμως συνολικά υστερεί έναντι των κορυφαίων μονοθεσίων. Η διαφορά του Μονεγάσκου από τον ταχύτερο Νόρις ήταν στο μισό δευτερόλεπτο. Στην 5η θέση ήταν ο Κάρλος Σάινθ, ο οποίος ήταν μπροστά από τον Τζορτζ Ράσελ της υποτονικής για τα δεδομένα της, Mercedes-AMG. H γερμανική ομάδα ήταν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πίσω από τη McLaren στο FP2 και ελάχιστα μπροστά από τηv Alpine και τη Haas.

 

Ο Έστεμπαν Οκόν ήταν στην 7η θέση, μπροστά από τον Κέβιν Μάγκνουσεν και αμφότεροι εντυπωσίασαν με την ταχύτητά τους. Αυτός που απογοήτευσε ήταν 9ος της κατάταξης, Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος ήταν ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον teammate του, Μαξ Φερστάπεν. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes.

Εκτός των 10 πρώτων θέσεων ήταν οι δύο Aston Martin, με τον Λανς Στρολ στην 11η θέση και πίσω του ο Φερνάντο Αλόνσο. Η πιο αργή ομάδα στο FP2 ήταν η Williams Racing, που εντυπωσίασε στο FP1, με τον Άλεξ Άλμπον.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 13:30 ώρα Ελλάδος με την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Σπα.

Αποτελέσματα FP2 GP Βελγίου

fp2

Φωτογραφίες: McLarenF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!