WRC: Ανακοινώθηκε το καλεντάρι του 2025, πότε θα γίνει το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Κώστας Παστρίμας
WRC: Ανακοινώθηκε το καλεντάρι του 2025, πότε θα γίνει το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του χρόνου θα έχει 14 αγώνες και θα επισκεφθεί νέους προορισμούς.

Οι διοργανωτές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) ανακοίνωσαν το αγωνιστικό πρόγραμμα της σεζόν του 2025. Την εππόμενη χρονιά το καλεντάρι του WRC θα είναι μεγαλύτερο από φέτος, καθώς θα περιλαμβάνει 14 αγώνες (από 13) και φυσικά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Το «Ράλλυ των Θεών», που έχει εξασφαλίσει τη θέση του στο WRC μέχρι το 2027, θα είναι ο 7ος αγώνας του πρωταθλήματος και θα διεξαχθεί στις «παραδοσιακές» ημερομηνίες του, δηλαδή 26-29 Ιουνίου 2025.

Το Πρωτάθλημα του 2025 θα είναι το μεγαλύτερο από το 2008, με 14 γύρους. Στο ημερολόγιο έχουν προστεθεί η Ισπανία, η Παραγουάη και η Σαουδική Αραβία, με το σύνολο των αγώνων να περιλαμβάνει όλες τις επιφάνειες - πάγο, χιόνι, χώμα, άσφαλτο και έρημο.

Η αρχή -παραδοσιακά- θα γίνει από το Μόντε Κάρλο στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ στην πορεία το WRC θα επισκεφθεί την Αφρική, την Ασία, ξανά την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, προτού ρίξει αυλαία στη Σαουδική Αραβία. Νωρίτερα, καινοτομία για το θεσμό θα αποτελέσει ο αγώνας στις Κανάριες Νήσους, σηματοδοτώντας την επιστροφή του WRC στην Ισπανία μετά από διετή διακοπή. Η Εσθονία επιστρέφει στο ημερολόγιο μετά από ένα χρόνο διακοπής, ενώ από τη βόρεια Ευρώπη το WRC θα ταξιδέψει στην άλλη άκρη του πλανήτη για το ντεμπούτο του στην Παραγουάη στα τέλη Αυγούστου. Με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη πρώτη του Ράλλυ Σαουδικής Αραβίας όπου κάθε μία από τις τρεις ημέρες θα «τρέχει» σε ξεχωριστό έδαφος.

Αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα του WRC για το 2025

WRC

WRC

Φωτογραφίες: ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!