Fantic Caballero Scrambler 700: Ζήσε το μύθο

Νίκος Βιτσιλάκης
Fantic Caballero Scrambler 700: Ζήσε το μύθο
Το πρώτο δικύλινδρο στην ιστορία της Fantic έχει δυνατή καρδιά Yamaha και σκληρό χαρακτήρα Scrambler.

Από τις επιδόσεις, χάρη στον φανταστικό δικύλινδρο κινητήρα των 689 κυβικών και 74 ίππων της Yamaha (πρόκειται για τον CP2 που φοράει το Tenere με βελτιωμένη εξάτμιση και ηλεκτρονική για βελτιστοποίηση της απόδοσης), μέχρι το ηλεκτρονικό πακέτο και το κορυφαίο πλαίσιο, όλα έχουν αποτελέσει αντικείμενο βαθιάς μελέτης από το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της Fantic. Μόνο ένα θεμελιώδες χαρακτηριστικό έχει παραμείνει ίδιο, η τέλεια ισορροπία μεταξύ δρόμου και διασκέδασης εκτός δρόμου, όπως αρμόζει σε ένα αυθεντικό scrambler.


Το Caballero 700 είναι το μόνο μοντέλο στην κατηγορία που διαθέτει ένα σύνολο παραμέτρων που του επιτρέπουν να αντιμετωπίζει δρόμους και μονοπάτια χωρίς ανησυχία: 19" και 17" ακτινωτές ζάντες και βελτιστοποιημένη ανάρτηση σε συνδυασμό με βάρος μόνο 175kg (χωρίς καύσιμο) προσφέρει ευελιξία, ασφάλεια και ακρίβεια στην οδήγηση σε οποιοδήποτε έδαφος. Η τέλεια ισχύς για διασκέδαση εντός και εκτός δρόμου έρχεται με μια νέα στιβαρή καμπύλη ροπής, που αποδίδει 60Nm σταθερά έως τις 8.000rpm, με κορύφωση στα 70Nm στις 6.500. Αυτές οι τιμές προκύπτουν από τη μακροχρόνια ανάπτυξη σχεδιασμού και βαθμονόμησης σε όλα τα συστήματα εξάτμισης και εισαγωγής.

Fantic Caballero 700 Scrambler

Το νέο Caballero 700 προσφέρει εξαιρετικά «κρατήματα» και ικανοποιητική απόδοση ισχύος, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για ταξίδια μεσαίας εμβέλειας.
Η εξαιρετική ισορροπία του Caballero 700 προέρχεται από ένα νέο πλαίσιο από χάλυβα υψηλής αντοχής και ένα ψαλίδι κατασκευασμένο από χύτευση αλουμινίου υψηλής ποιότητας. Η ανάρτηση της Marzocchi αποτελείται από ένα στιβαρό ανάποδο πιρούνι 45mm και ένα μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ.

Fantic Caballero 700 Scrambler

Οι ρυθμίσεις της ανάρτησης και τα 150mm διαδρομής είναι το αποτέλεσμα μιας βελτιστοποίησης και ισορροπίας που βρέθηκε μετά από αμέτρητα χιλιόμετρα οδήγησης σε όλες τις συνθήκες: γρήγορες διαδρομές, αυτοκινητόδρομους, στριφογυριστούς μικτούς δρόμους, χωματόδρομους και μονοπάτια εκτός δρόμου. Το Caballero 700 προσφέρει επίσης εξαιρετική απόδοση πέδησης.

Fantic Caballero 700 Scrambler

Αυτή η μοτοσυκλέτα μπορεί να χειριστεί εύκολα οποιονδήποτε δρόμο χάρη στον ισχυρό συνδυασμό δίσκου 330mm με τετραπίστονη δαγκάνα της Brembo.
Το στυλ είναι εμπνευσμένο από ένα διάσημο μοντέλο της ιταλικής εταιρείας, το 125 RC του 1974. Με την πρώτη ματιά, το Caballero 700 είναι εύκολα αναγνωρίσιμο λόγω των καθαρών και απλών γραμμών του, με εμβληματικά στοιχεία το σύστημα φωτισμού full LED, τα number plates και τις CNC λεπτομέρειες.

Fantic Caballero 700 Scrambler

Είναι το πρώτο scrambler στον κόσμο με στρογγυλή οθόνη TFT 3,5" με ενσωματωμένο Bluetooth για έλεγχο κλήσεων και πολυμέσων. Μέσω διακόπτη τοποθετημένου στο τιμόνι, μπορείτε να επιλέξετε τους τρεις τρόπους οδήγησης: Street, Off Road και Custom, με αυτό το τελευταίο να επιτρέπει στον αναβάτη να διαμορφώσει τις ρυθμίσεις του Cornering ABS και του Traction Control όπως επιθυμεί, μέχρι την πλήρη απενεργοποίησή τους. Η μονάδα μέτρησης αδράνειας (IMU) επιτρέπει τον έλεγχο ακόμα και με τη μοτοσικλέτα σε κλίση, προσφέροντας ακριβή και αξιόπιστη ηλεκτρονική παρέμβαση.

Fantic Caballero 700 Scrambler

Η τιμή του νέου Caballero Scrambler 700 είναι στα 10.990€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!