F1 - Η Red Bull δεν φοβάται τη McLaren παρά τη «βαριά» ήττα στο Ζάντβορτ

F1 - Η Red Bull δεν φοβάται τη McLaren παρά τη «βαριά» ήττα στο Ζάντβορτ
Στην αυστριακή ομάδα παραμένουν αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να αντιστρέψουν σύντομα την κατάσταση και δεν θα επιτρέψουν στη McLaren να τους πάρει τον τίτλο.

Στο Grand Prix Ολλανδίας είδαμε τη McLaren Racing με τον Λάντο Νόρις να κυριαρχούν απόλυτα. Ο Βρετανός πήρε την pole position το Σάββατο και τη νίκη την Κυριακή και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Νόρις άφησε στη 2η θέση τον Μαξ Φερστάπεν για 22,9 δλ και αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Έπειτα από την τρίτη φετινή της νίκη, η McLaren μείωσε τη διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από τη Red Bull Racing στους 30 βαθμούς.

Παρά την κυρίαρχη εμφάνιση του Νόρις στο Ζάντβορτ, στη Red Bull Racing δεν πανικοβάλλονται για την υπεροχή της MCL38 σε σχέση με την RB20. Ο επικεφαλής των «ταύρων», Κρίστιαν Χόρνερ, ανέφερε: «Πιστεύω πως από εδώ και πέρα πρέπει να αγωνιζόμαστε με το μυαλό μας στο πρωτάθλημα. Έχουμε επτά διαφορετικούς νικητές εφέτος. Εάν δεν μπορείς να κερδίσεις, τότε πρέπει να πάρεις πολλούς βαθμούς. Προφανώς δεν είναι ωραίο να χάνεις με 22 δευτερόλεπτα διαφορά από τον αντίπαλό σου. Όμως αυτό δείχνει πως αν είσαι στο σωστό παράθυρο λειτουργίας στο μονοθέσιό σου όπως είδαμε νωρίτερα στη σεζόν, τότε τέτοια αποτελέσματα είναι εφικτά. Οπότε αυτό που έκανε η McLaren δεν μας τρομάζει καθόλου. Απλά μας κάνει να εστιάζουμε στο να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Πρέπει να κάνουμε ορισμένες διορθώσεις».

Επιπλέον ο Βρετανός έδωσε τα εύσημα στον Φερστάπεν για την προσέγγισή του στο αγωνιστικό τριήμερο του Ζάντβορτ, στο οποίο δεν είχε τη δυνατότητα να παλέψει για τη νίκη: «Ο Μαξ αποδέχθηκε πως ο Λάντο Νόρις είχε το ταχύτερο μονοθέσιο, το είχε δει από την Παρασκευή. Οπότε αυτό που έκανε ήταν να οδηγήσει πολύ ώριμα και να διασφαλίσει πως θα χάσει μόνο 7 βαθμούς από τον Λάντο Νόρις και όχι περισσότερους. Διασφάλισε πως θα πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford Να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ολλανδία και τη δεύτερη φετινή νίκη του Λάντο Νόρις.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!