ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Νεβίλ: «Μέσα στο αυτοκίνητο υποφέρουμε»

Κώστας Μπιτσικώκος
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Νεβίλ: «Μέσα στο αυτοκίνητο υποφέρουμε»
Ο επικεφαλής της βαθμολογίας στο WRC μίλησε για τον αγώνα στα ελληνικά χώματα.

Ένα από τα πληρώματα που θα διεκδικήσουν τη νίκη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (5-8 Σεπτεμβρίου) είναι αυτό των Βέλγων Τιερί Νεβίλ - Μάρτιν Βίνταγκε. Προερχόμενοι από τη 2η θέση στο Ράλλυ Φινλανδίας, θέλουν τερματισμό στο βάθρο που θα τους διατηρήσει στην κορυφαία θέση της βαθμολογίας του WRC.

Ο 36χρονος Νεβίλ είχε νικήσει στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το 2022, όταν η Hyundai Motorsport είχε κάνει το εντυπωσιακό 1-2-3. Στις δηλώσεις του πριν τον εθνικό μας αγώνα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συναντούν πληρώματα και αγωνιστικά αυτοκίνητα στις σκληρές ειδικές διαδρομές.

Τιερί Νεβίλ

«Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας αγώνας μεγάλης διάρκειας και γεμάτος προκλήσεις. Στο αυτοκίνητο υποφέρουμε από τη ζέστη και τις σκληρές επιφάνειες. Οι ειδικές αλλάζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα από πέρασμα σε πέρασμα, οπότε αντιμετωπίζουμε απρόβλεπτες καταστάσεις. Απολαμβάνω πολύ αυτό το ράλλυ, μου αρέσει το να πρέπει να διαχειρίζομαι τα ελαστικά και το αυτοκίνητο. Για ένα καλό αποτέλεσμα θα πρέπει το στήσιμο του αυτοκινήτου να συνδυάζει απόδοση, ακρίβεια και προστασία. Παραμένουμε επικεφαλής της μάχης για το πρωτάθλημα, οπότε είναι σημαντικό να κατακτήσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε χωρίς να πάρουμε ρίσκα. Το αυτοκίνητό μας είναι δυνατό σε τέτοια τερέν και συνήθως τα πάμε καλά στην Ελλάδα, άρα ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο και φέτος», δήλωσε ο Νεβίλ.

Photo Credits: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!