WRC, Rally Acropolis - Οι δύο νικητές και η απόλυτη κυριαρχία της Hyundai (vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
WRC, Rally Acropolis - Οι δύο νικητές και η απόλυτη κυριαρχία της Hyundai (vid)
Στα τρία χρόνια τα οποία το «Ράλλυ των Θεών» βρίσκεται και πάλι στο πρόγραμμα του WRC, δύο οδηγοί έχουν καταφέρει να ανέβουν στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Το Ράλλυ Ακρόπολις βρισκόταν για πολλά χρόνια στα αζήτητα μέχρι που έκανε τη μεγάλη του επιστροφή στο WRC το 2021. Μέχρι το 2012 ήταν ο αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος και από το 2013 έως το 2018 αποτέλεσε μέρος του προγράμματος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλλυ (ERC).

Στη σύγχρονη εποχή του, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχει πραγματοποιηθεί τρεις διαδοχικές χρονιές και έχει φέρει τους Έλληνες πιο κοντά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τα υβριδικά Rally1 «θηρία» έκαναν την εμφάνισή τους επί ελληνικού εδάφους και προσέφεραν αξέχαστο θέαμα και αναμνήσεις σε όλους τους θεατές.

Το 2021 νικητής στον εθνικό μας αγώνα αναδείχθηκε ο Κάλε Ροβάνπερα της Toyota. O Φινλανδός με τον αριθμό 69 εντυπωσίασε με την εμφάνισή του σε ένα από τα πιο δύσκολα ράλλυ του προγράμματος και άφησε στη 2η θέση τον Όιτ Τάνακ της Hyundai. H διαφορά τους ήταν στα 42 δευτερόλεπτα έπειτα από μάχη 3 ωρών και 28 λεπτών στις ΕΔ του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Την επόμενη χρονιά, το 2022, η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική στο «Ράλλυ των Θεών». Η Hyundai εμφανίστηκε με ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο και κυριάρχησε στον αγώνα κάνοντας μάλιστα το 1-2-3. Ο Τιερί Νεβίλ αναδείχθηκε νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αφήνοντας στη 2η θέση τον Όιτ Τάνακ για 15 δευτερόλεπτα. Τρίτος τερμάτισε ο Ντάνι Σόρδο, ενώ ο Κάλε Ροβάνπερα ήταν μόλις 15ος στη Γενική Κατάταξη. Από τον αγώνα εγκατέλειψε και ο Σεμπαστιέν Λεμπ, ο οποίος οδηγούσε για την M-Sport Ford και κέρδισε τρεις ΕΔ.

Το 2023 ο Ροβάνπερα επέστρεψε με έναν και μοναδικό στόχο, να κυριαρχίσει. Πράγματι ο Φινλανδός ήταν άπιαστος και έφτασε στη νίκη μετά από 3 ώρες σε άκρως απαιτητικές συνθήκες. Δεύτερος ήταν ο Έλφιν Έβανς, ο οποίος χάρισε στην Toyota το 1-2. Τρίτος ήταν ο Ντάνι Σόρδο, ο οποίος πήρε το δεύτερο βάθρο του σε τρεις αγώνες στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Η έναρξη του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (5-8) πλησιάζει και όλοι οι Έλληνες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού ετοιμάζονται να... πάρουν τα βουνά.

Φωτογραφίες: acropolisrallymedia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!