Rally Acropolis 2024: Οι Έλληνες που θα ταράξουν τα νερά

Νίκος Γιαννούλας
Rally Acropolis 2024: Οι Έλληνες που θα ταράξουν τα νερά
Στο Rally Acropolis 2024 συμμετέχει η αφρόκρεμα των Ελλήνων αγωνιζομένων, με δυνατότητες διάκρισης ακόμα και έναντι ξένων πληρωμάτων.

Η εκκίνηση του Rally Acropolis 2024 είναι προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, με τα 70 πληρώματα να αγωνίζονται έως και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου σε 15 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 305 χιλιομέτρων, οι οποίες θεωρούνται από τις πιο απαιτητικές και εντυπωσιακές του πρωταθλήματος, όπως άλλωστε δήλωσε και το σύνολο των οδηγών μετά τις αναγνωρίσεις.

Οι ελληνικές συμμετοχές στο Rally Acropolis 2024

Παρότι οι Έλληνες συμμετέχοντες δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα διάκρισης στη γενική κατάταξη όταν ο εθνικός μας αγώνας προσμετρά στο WRC, όπως τα τελευταία 4 χρόνια, σε κάθε περίπτωση η σημαντική αριθμητικά αλλά και ουσιαστικά παρουσία τους είναι αξιέπαινη.

Στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα εκκινήσουν 17 πληρώματα με την ελληνική σημαία. Στο WRC2, ξεχωρίζουν οι Λάμπρος Αθανασούλας - Νίκος Ζακχαίος με Skoda Fabia Evo Rally2 της ομάδας On Sale Rally Team, ενώ οι Γιώργος Αμούτζας - Γιώργος Ηλιόπουλος, επίσης με Fabia, θα επιχειρήσουν να διακριθούν.

On Sale Rally Team
Λάμπρος Αθανασούλας (δεξιά), Νίκος Ζακχαίος. Φωτογραφία: On Sale Rally Team

Ο Γιώργος Κεχαγιάς, μαζί με τον Νίκο Πετρόπουλο, και οι Παναγιώτης Ρουστέμης - Χρήστος Μπακλώρης, θα συμμετάσχουν με Skoda Fabia RS, με στόχο έναν καλό τερματισμό στην κατηγορία Rally2 .

Στη μάχη των αυτοκινήτων Rally3 υπάρχουν πολύ δυνατές συμμετοχές, οι οποίες στο παρελθόν έχουν διακριθεί. Χαρακτηριστική αυτή των Νώντα Καρανικόλα - Γιώργου Κακαβά με Ford Fiesta. Δυνατή θα είναι επίσης η παρουσία των Πέτρου Παντελή - Χαράλαμπου Λάου (Renault Clio), ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συμμετοχή του Κώστα Στεφανή, που θα αγωνιστεί στο 30ό Ράλλυ Ακρόπολις της καριέρας του.

Car Center
Η συμμετοχή της Ford Car Center με τους Νώντα Καρανικόλα - Γιώργο Κακαβά. Φωτογραφία: Ford Car Center

Στη μάχη των αυτοκινήτων Rally3 θα μπουν πληρώματα όπως οι Πέτρος Παντελή - Χαράλαμπος Λάος (Renault Clio) και Νώντας Καρανικόλας - Γιώργος Κακαβάς (Ford Fiesta). Τέλος, στην κατηγορία Rally4, η ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει πληρώματα όπως οι Σάββας Λευκαδίτης - Βαγγέλης Ακράτος και Γιάννης Πλάγος - Χρήστος Κουζιώνης με Peugeot 208, έτοιμοι να διεκδικήσουν τη διάκριση στα ελληνικά χώματα.

Καλή επιτυχία σε όλα τα ελληνικά πληρώματα και μην παραλείπετε να περιμένετε για τα περάσματά τους στις ειδικές διαδρομές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!