Rally Acropolis: Το θρυλικό δίδυμο Μουτόν-Πονς, που κέρδισε το 1982, συναντήθηκε ξανά στην Ελλάδα!

Κώστας Μπιτσικώκος
Rally Acropolis: Το θρυλικό δίδυμο Μουτόν-Πονς, που κέρδισε το 1982, συναντήθηκε ξανά στην Ελλάδα!
Οι μοναδικές γυναίκες που έχουν κερδίσει σε αγώνες του WRC αλλά και στο Rally Acropolis, συναντήθηκαν στην Λαμία στο περιθώριο του φετινού αγώνα.

Οι παλαιότεροι τις θυμούνται με συγκίνηση. Το 1982 οι Μισέλ Μουτόν - Φαμπρίτσια Πονς έφθασαν μία ανάσα από τον τίτλο στο WRC, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Εκείνη τη χρονιά η Γαλλίδα οδηγός και η Ιταλίδα συνοδηγός κέρδισαν 3 αγώνες, σε Πορτογαλία, Ελλάδα και Βραζιλία. Έγιναν έτσι οι πρώτες και μοναδικές μέχρι σήμερα γυναίκες που κατακτούν νίκη σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Αλλά και οι μοναδικές που έχουν κερδίσει στο Ράλλυ Ακρόπολις.

Η Μουτόν είναι πλέον Παρατηρητής Ασφαλείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και έχει την εποπτεία θεμάτων ασφαλείας και στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Η δε Πονς κάνει ξανά την εμφάνισή της ως συνοδηγός, αυτή τη φορά δίπλα στην Τουρκάλα Μπουρτσού Τσετίνκαγια, με ένα Skoda Fabia evo της Toksport.

«Πλέον οι αγώνες είναι αρκετά πιο σύντομοι σε διάρκεια και αποστάσεις ειδικών διαδρομών. Όμως δεν είναι πιο εύκολοι. Η συμβουλή μου στην Μπουρτσού είναι να προσπαθήσει να αποφύγει τα κλαταρίσματα ελαστικών», δήλωσε στο Gazzetta η Φαμπρίτσια Πονς.

«Ο στόχος μας στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι να απολαύσουμε τον αγώνα», ανέφερε από την πλευρά της η Μπουρτσού Τσετίνκαγια. «Αλλά και να βελτιώνομαι συνεχώς».

WRC

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!