Rally Acropolis 2024 - Οι οδηγοί του WRC περιμένουν το πιο δύσκολο Ακρόπολις στην ιστορία

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Rally Acropolis 2024 - Οι οδηγοί του WRC περιμένουν το πιο δύσκολο Ακρόπολις στην ιστορία
Οι συνθήκες των ειδικών διαδρομών του φετινού Rally Acropolis προκαλούν τρόμο στους οδηγούς του WRC, οι οποίοι ετοιμάζονται για έναν μαραθώνιο.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για το 2024 πλησιάζει στο τέλος της. Ο δέκατος αγώνας της φετινής σεζόν του WRC είναι προ των πυλών, ο οποίος αναμένεται απρόβλεπτος και άκρως απαιτητικούς για τα πληρώματα όλων των κατηγοριών.

Το πρωί της Πέμπτης, 5/9, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Shakedown, στο οποίο ο οδηγός της Hyundai Motorsport, Τιερί Νεβίλ, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο. Ο Βέλγος έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στον εθνικό μας αγώνα, λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας του με τη Hyundai.

Ο Νεβίλ μίλησε για το τι περιμένει στον φετινό αγώνα έπειτα από την εμπειρία του στο πρωινό Shakedown: «Είναι ωραίο να ξυπνάς με αυτόν τον τρόπο. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω με τη Ηyundai για έναν ακόμα χρόνο. Αποδεικνύει και τη δέσμευση της Hyundai στο WRC για άλλη μία χρονιά. Αυτό είναι το πιο σκληρό Ακρόπολις που έχω δει, πρέπει να προστατεύσουμε το αυτοκίνητο και ελπίζουμε να αποφύγουμε κλαταρίσματα».

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ συμφώνησε με τον οδηγό της Hyundai Motorsport και ανέφερε μετά το Shakedown: «Ήταν σοκαριστικό σε κάποια σημεία. Είναι το πιο σκληρό Ακρόπολις. Υπάρχει πολλή σκόνη στο Shakedown. Στις Αναγνωρίσεις είδαμε ειδικές από το παρελθόν. Είναι ο σκληρότερος αγώνας στο καλαντάρι και θα είναι εξαιρετικά δύσκολος για αυτοκίνητα και ελαστικά».

Ο Όιτ Τάνακ που ψάχνει την πρώτη του νίκη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δήλωσε τρομαγμένος με τα όσα είδε στό αναγνωριστικό σκέλος του αγώνα: «Ήδη το Shakedown είναι πονηρό, φανταστείτε πώς θα είναι αύριο στο δάσος με τη σκόνη. Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι σκληρό, θα είναι ένα απαιτητικό Σαββατοκύριακο. Η υψηλή θερμοκρασία καθιστά το ράλλυ ακόμα δυσκολότερο».

Την άποψή του μετά το Shakedown εξέφρασε και ο Ιορδάνης Σερδερίδης: «Είχε τόσο πολλή σκόνη, που δεν έβλεπα μπροστά μου. Πολύ σκληρό ράλλυ φέτος και απαιτητικό».

Φωτογραφίες: Toyota

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!