WRC: Ο Κατσούτα εκτός Ράλλυ Χιλής, στη θέση του ο Παγιάρι

Κώστας Παστρίμας
WRC: Ο Κατσούτα εκτός Ράλλυ Χιλής, στη θέση του ο Παγιάρι
Η Toyota επιλέγει τον ανερχόμενο Σάμι Παγιάρι για το Ράλλυ Χιλής, ενώ ο Τακαμότο Κατσούτα κάθεται στον «πάγκο».

Η Toyota αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Τακαμότο Κατσούτα με τον Σάμι Παγιάρι για τον επερχόμενο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) στη Χιλή. Ο Κατσούτα, ο οποίος δυσκολεύεται να βρει ρυθμό αυτή τη σεζόν, με μόνη του σημαντική επιτυχία τη δεύτερη θέση στο Ράλλυ Σαφάρι, θα κάνει ένα διάλειμμα για να επανέλθει πιο δυνατός. Εκτός από τη Χιλή, ο Πιαγιάρι θα τρέξει και στον προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, το ασφάλτινο Ράλλυ Κεντρικής Ευρωπης.

Αντίθετα, ο Σάμι Παγιάρι εντυπωσίασε με την τέταρτη θέση στο Ράλλυ Φινλανδίας, στην πρώτη του εμφάνιση με το GR Yaris Ράλλυ1, ενώ είχε επίσης καλή απόδοση στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με το GR Yaris Rally2. Ο επικεφαλής της ομάδας, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, ανέφερε: «Μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Παγιάρι στη Φινλανδία, θέλουμε να δούμε τι μπορεί να κάνει σε άλλες συνθήκες. Δεν υπάρχει πίεση για το πρωτάθλημα, αλλά στόχος είναι να αποκτήσει εμπειρία για το μέλλον».

Ο Παγιάρι εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ευκαιρία να οδηγήσει ξανά το GR Yaris Rally1 σε δύο από τους τρεις εναπομείναντες αγώνες της χρονιάς, δηλώνοντας πως το Ράλλυ Φινλανδίας ήταν όνειρο που έγινε πραγματικότητα, και ανυπομονεί για την πρόκληση του Ράλλυ Χιλής, το οποίο περιλαμβάνει γρήγορους, χωμάτινους δρόμους παρόμοιους με αυτούς της Φινλανδίας.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!