Ducati: Παρουσίασε τις Multistrada V4, V4 S και Pikes Peak για το 2025 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ducati: Παρουσίασε τις Multistrada V4, V4 S και Pikes Peak για το 2025 (vid)
Νέα επίπεδα άνεσης, απόδοσης και ασφάλειας στις αναβαθμισμένες εκδόσεις της Multistrada V4, έτοιμες να κατακτήσουν κάθε δρόμο και διαδρομή.

Η Ducati αποκάλυψε τη νέα γκάμα της Multistrada V4 για το 2025, που περιλαμβάνει τις εκδόσεις V4, V4 S και Pikes Peak. Αυτές οι εκδόσεις έρχονται με σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση, στην άνεση και στην τεχνολογία, φέρνοντας την εμπειρία οδήγησης σε νέο επίπεδο. Η Multistrada V4 του 2025 έχει σχεδιαστεί για τους αναβάτες που αγαπούν τα μακρινά ταξίδια με απόλυτη άνεση, χωρίς να θυσιάζουν τη σπορ αίσθηση που χαρακτηρίζει τις μοτοσυκλέτες της Ducati. Η νέα έκδοση προσφέρει βελτιωμένη απόδοση με σημαντική μείωση κατανάλωσης κατά 6% μέσω του συστήματος Extended Deactivation, το οποίο διακόπτει τη λειτουργία των πίσω κυλίνδρων όταν το όχημα βρίσκεται σε στάση ή σε χαμηλές ταχύτητες.

Ducati Multistrada

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν την Multistrada ακόμα πιο ευχάριστη στην καθημερινή οδήγηση είναι η νέα τεχνολογία Automatic Lowering Device. Αυτό το σύστημα μειώνει αυτόματα το ύψος της μοτοσυκλέτας κατά έως και 30 χιλιοστά όταν η ταχύτητα πέφτει κάτω από 10 χλμ/ώρα, κάνοντας τη στάθμευση και την οδήγηση σε χαμηλές ταχύτητες πιο εύκολη.

Ducati Multistrada

Η νέα Multistrada V4 S είναι ιδανική για εκείνους που αναζητούν κορυφαία άνεση και ασφάλεια. Με το σύστημα ημι-ενεργής ανάρτησης Skyhook DSS EVO και τη νέα λειτουργία Bump Detection, η μοτοσυκλέτα μπορεί να προσαρμόσει αυτόματα την ανάρτηση ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου. Επιπλέον, η Multistrada V4 S είναι εξοπλισμένη με το πρωτοποριακό σύστημα Adaptive Cruise Control (ACC), το οποίο ρυθμίζει την ταχύτητα σύμφωνα με την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, και το Blind Spot Detection (BSD), που ειδοποιεί τον αναβάτη για οχήματα στα τυφλά σημεία των καθρεπτών.

Ducati Multistrada

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο ασφάλειας είναι η προσθήκη της νέας λειτουργίας Forward Collision Warning (FCW), που προειδοποιεί τον αναβάτη για πιθανά εμπόδια μπροστά με εμφανή σήμανση στον πίνακα οργάνων. Το Ducati Brake Light, σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος, ενεργοποιεί τα φλας για να ειδοποιήσει τους άλλους οδηγούς. Η Multistrada V4 προσφέρει βελτιωμένη ορατότητα με τα νέα Ducati Cornering Lights, τα οποία φωτίζουν καλύτερα στις στροφές, καθώς και τη λειτουργία Coming Home, που διατηρεί αναμμένα τα φώτα για λίγα δευτερόλεπτα μετά την απενεργοποίηση του κινητήρα, προσφέροντας μεγαλύτερη ευκολία όταν επιστρέφετε στο σπίτι τη νύχτα.

Ducati Multistrada

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η σπορ έκδοση Multistrada V4 Pikes Peak. Εξοπλισμένη με 17” τροχούς και εντυπωσιακή εμφάνιση, εμπνευσμένη από το MotoGP, η Pikes Peak είναι σχεδιασμένη για αναβάτες που αναζητούν αδρεναλίνη στις ορεινές διαδρομές. Με σπορ ανάρτηση Öhlins Smart EC 2.0 και την ειδικά σχεδιασμένη λειτουργία Race Riding Mode, η Pikes Peak προσφέρει την απόλυτη αγωνιστική εμπειρία.

Ducati Multistrada

Ο κινητήρας V4 Granturismo με χωρητικότητα 1,158 κ.εκ. αποδίδει 170 ίππους και 123,8 Nm ροπής, ενώ είναι πλέον σύμφωνος με τα πρότυπα Euro 5+. Με το counter-rotating στροφαλοφόρο, που προέρχεται από την εμπειρία της Ducati στο MotoGP, η Multistrada προσφέρει εξαιρετική ισορροπία μεταξύ άνεσης και επιδόσεων, είτε πρόκειται για ταξίδια είτε για δυναμική σπορ οδήγηση.

Ducati Multistrada

Το 2025, η Ducati εισάγει επίσης νέες εκδόσεις εξοπλισμού, όπως οι Sport Travel & Radar και Adventure Travel & Radar, οι οποίες περιλαμβάνουν κεντρικό σταντ, θερμαινόμενες λαβές και σέλες, καθώς και το σύστημα ραντάρ για επιπλέον ασφάλεια. Στην έκδοση Sport, η Multistrada διαθέτει ελαφριούς τροχούς από σφυρήλατο αλουμίνιο, ενώ η Adventure έρχεται με αλουμινένια πλαϊνά βαλιτσάκια και ακτινωτούς τροχούς.

Οι νέες Ducati Multistrada V4, V4 S και Pikes Peak του 2025 θα είναι διαθέσιμες στις αντιπροσωπείες από τον Οκτώβριο του 2024, σε χρώματα όπως το Ducati Red, Thrilling Black και Arctic White.

Φωτογραφίες: Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!