F1 - Σιγκαπούρη: Ο Νόρις ταχύτερος στο FP2, ο Λεκλέρ από κοντά

F1 - Σιγκαπούρη: Ο Νόρις ταχύτερος στο FP2, ο Λεκλέρ από κοντά
O Λάντο Νόρις της McLaren Racing σημείωσε την ταχύτερη επίδοση στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στη Μαρίνα Μπέι.

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίστηκε η δράση στο Grand Prix Σιγκαπούρης, με το FP2 να μας προσφέρει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι να περιμένουμε στο υπόλοιπο του τριημέρου. Ο δέκατος όγδοος φετινός αγώνας της Formula 1 έχει προς ώρας δύο πρωταγωνιστές, τους οποίους μετά τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής τους χωρίζουν μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ταχύτερος οδηγός στο FP2 ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren Racing. O Βρετανός έδειξε ένα πολύ επιθετικό πρόσωπο και με τη μαλακή γόμα σημείωσε πίσω από το τιμόνι της MCL38 χρόνο 1:30,727. Ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari ήταν στη 2η θέση και ο Μονεγάσκος μαζί με τον Νόρις είναι έως τώρα οι μόνοι πρωταγωνιστές του τριημέρου και με διαφορά από τους υπόλοιπους. Έπειτα και από το FP2, η μεταξύ τους διαφορά είναι μόλις 58 χιλιοστά του δευτερολέπτου και με τον οδηγό της Ferrari να έχει κάνει λάθος στη γρήγορη προσπάθειά του.

Στην 3η θέση ήταν και πάλι ο Κάρλος Σάινθ με τη δεύτερη SF-24, όμως ο Ισπανός ήταν 0,629 δλ πίσω από τον Νόρις, κάτι που σημαίνει πως δεν άντλησε το 100% του μονοθεσίου του. Εντυπωσιακός ήταν ο Γιούκι Τσουνόντα της RB με την 4η ταχύτερη προσπάθεια, με τον Ιάπωνα να βρίσκεται μπροστά από τον Όσκαρ Πιάστρι που δείχνει να δυσκολεύεται. Στην 6η θέση ήταν ο Ντάνιελ Ρικάρντο με τη δεύτερη VCARB01.

Βυθισμένες στα προβλήματα Mercedes και Red Bull

Ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes ήταν στην 7η θέση της κατάταξης, ενώ ο Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing ήταν 8ος. Οι δύο ομάδες (Mercedes-Red Bull) ταλαιπωρούνται από πολλά προβλήματα και η διαφορά τους από την κορυφή είναι 0,7 δλ και 0,8 δλ αντίστοιχα και όσο περνάει το τριήμερο αυξάνεται.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ράσελ με 2 λεπτά για το φινάλε του FP2 βρήκε στον τοίχο της στροφής 8 και προκάλεσε ζημιά στο εμπρός μέρος της W15 του. Την πρώτη 10άδα της διαδικασίας συμπλήρωσαν οι Άλεξ Άλμπον με Williams και Νίκο Χούλκενμπεργκ με Haas.

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν μόλις 11ος και είχε ξανά έντονα παράπονα από το μονοθέσιό του. Από την άλλη, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν στη 15η θέση, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να αναφέρει διαρκώς στην ομάδα του πως δεν έχει πρόσφυση από την RB20 του.

H επόμενη μέρα

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 12:30 ώρα Ελλάδος με την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Σιγκαπούρης. Οι κατατακτήριες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 Grand Prix Σιγκαπούρης

FP2

Φωτογραφίες: McLarenF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!