Toyota GR Corolla: Αν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη θα έχει διπλάσια τιμή απ' ό,τι στις ΗΠΑ

Toyota GR Corolla: Αν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη θα έχει διπλάσια τιμή απ' ό,τι στις ΗΠΑ

Newsroom
Toyota GR Corolla: Αν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη θα έχει διπλάσια τιμή απ' ό,τι στις ΗΠΑ
To σπορ hatchback εθεάθη να κάνει δοκιμές στο Νίρμπουργκρινγκ, φουντώνοντας τη φημολογία περί λανσαρίσματός του στη Γηραιά Ήπειρο.

Το τμήμα Toyota Gazoo Racing είναι υπεύθυνο για τις αγωνιστικές δραστηριότητες του ιαπωνικού κολοσσού αλλά και για τις σπορ εκδόσεις των αυτοκινήτων παραγωγής. Στην Ευρώπη ορισμένοι τυχεροί απολαμβάνουν το GR Yaris, ένα τετρακίνητο σουπερμίνι με τεχνολογία από WRC και ισχύ 280 ίππων από 1.6 turbo βενζίνης.

Οι φίλοι των αυτοκινήτων επιδόσεων αναρωτιούνται εδώ και χρόνια για ποιους λόγους δεν κυκλοφορεί στην Ευρώπη η GR Corolla, η οποία είναι διαθέσιμη τόσο στην Ιαπωνία όσο στη Βόρεια Αμερική. Η κουβέντα «άνοιξε» και πάλι πρόσφατα, καθώς μία πρωτότυπη έκδοση του μοντέλου εμφανίστηκε να κάνει δοκιμές στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, την επονομαζόμενη «Πράσινη Κόλαση».

Επίσημη επιβεβαίωση από την Toyota Ευρώπης δεν έχει υπάρξει, ίσως επειδή δεν έχει ληφθεί ακόμα η οριστική απόφαση. Στις ΗΠΑ η GR Corolla εφοδιάζεται με τον ίδιο 1.6 turbo, σε έκδοση όμως που ξεπερνά σε ισχύ τους 300 ίππους. Μπορεί να συνδυαστεί είτε με 6άρι μηχανικό, είτε με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Αν τελικά κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και κατ' επέκταση στην Ελλάδα, η τιμή της GR Corolla θα είναι διπλάσια σε σχέση με αυτή στις ΗΠΑ, όπου η βασική ορίζεται στα 38.860 δολάρια. Με δεδομένο ότι το GR Yaris κοστίζει στην Ελλάδα από 66.670 ευρώ, φαντάζεται σε ποια επίπεδα θα φθάσει η τιμή της GR Corolla.

Toyota

Photo Credits: Toyota USA

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!