Το MotoGP συνεχίζει για άλλο δύο χρόνια στο Πορτιμάο

Κώστας Παστρίμας
Το MotoGP συνεχίζει για άλλο δύο χρόνια στο Πορτιμάο
Το Autódromo Internacional do Algarve εξασφάλισε τη θέση του στο ημερολόγιο του MotoGP για το 2025 και το 2026, με νέο διετές συμβόλαιο.

Το Πορτιμάο θα συνεχίσει να φιλοξενεί αγώνα για το MotoGP τουλάχιστον μέχρι το 2026, καθώς ανακοινώθηκε η συμφωνία για νέο διετές συμβόλαιο. Αυτή η είδηση ήρθε ως ανακούφιση για τους φίλους του αθλήματος, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι η πίστα του Autódromo Internacional do Algarve θα έφευγε από το πρόγραμμα.

Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα, ο μοναδικός Πορτογάλος αναβάτης του MotoGP, είχε εκφράσει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να μην διοργανωθεί ξανά το Grand Prix στην πατρίδα του. Ωστόσο, με τη νέα συμφωνία, επιβεβαιώθηκε ότι η Πορτογαλία θα παραμείνει στο καλεντάρι του αθλήματος για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια.

Ο Πέδρο Μασάντο, Γραμματέας τουρισμού της Πορτογαλίας, τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης, λέγοντας ότι το MotoGP αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς αθλητικές εκδηλώσεις στον κόσμο και παίζει καίριο ρόλο στην προώθηση της Πορτογαλίας ως τουριστικού προορισμού. Παράλληλα, υπογράμμισε την οικονομική ενίσχυση που παρέχει στην περιφέρεια, με χιλιάδες θεατές και προσωπικό να καταφθάνουν για το πολυήμερο γεγονός.

Ο Χάιμε Κόστα, CEO του Autódromo Internacional do Algarve, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τη συνέχιση της συνεργασίας με το MotoGP, επισημαίνοντας τη μοναδικότητα της πίστας και τη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας των θεατών.

Την ανανέωση της συνεργασίας χαιρέτισε και ο Κάρμελο Εθπελέτα, CEO της Dorna Sports, ο οποίος εξήρε τη δημοτικότητα της πίστας στο Πορτιμάο τόσο στους αναβάτες όσο και στους φιλάθλους, τονίζοντας τη θετική οικονομική και κοινωνική επίδραση της διοργάνωσης στην περιοχή.

Με τη νέα συμφωνία, το MotoGP διασφαλίζει την παρουσία του στην Πορτογαλία για δύο ακόμη χρόνια, προσφέροντας στους Πορτογάλους φίλους του αθλήματος την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίους αγώνες σε μια πίστα που έχει γίνει αγαπημένη στους αναβάτες και τις ομάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!