WRC, Ράλλυ Χιλής: Μάχη Τάνακ-Έβανς στα δέκατα (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC, Ράλλυ Χιλής: Μάχη Τάνακ-Έβανς στα δέκατα (vid)
Ο Εσθονός οδηγός της Hyundai διατηρεί προβάδισμα μόλις 0,4 δλ. από τον Ουαλό της Toyota, μετά το τέλος του πρώτου σκέλους του Ράλλυ Χιλής.

Το Ράλλυ Χιλής μπορεί να μην είναι τόσο... αδυσώπητο όσο το Ράλλυ Ακρόπολις, όμως οι χωμάτινες ειδικές διαδρομές του κρύβουν δυσκολίες και καθορίζουν σε ένα σημείο την γενική κατάταξη. Το τέλος του πρώτου σκέλους του αγώνα βρήκε στις δύο πρώτες θέσεις δύο οδηγούς που δεν αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα.

Αν και δεν κέρδισε καμία από τις 6 ειδικές διαδρομές της Παρασκευής, ο Οτ Τάνακ (Hyundai Motorsport) είναι στην κορυφή. Ο Εσθονός έχει προβάδισμα μόλις 4 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Έλφιν Έβανς (Toyota Gazoo Racing). O Tάνακ είναι μετά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, απέχοντας 34 βαθμούς από τον teammate του, Τιερί Νεβίλ.

Ο Έβανς κινήθηκε γρήγορα στην τελευταία ειδική διαδρομή της Παρασκευής και σχεδόν εκμηδένισε την απόσταση που τον χωρίζει από τον Τάνακ.

Ο Κάλε Ροβάνπερα (Toyota) παραπονιόταν όλη την ημέρα για απουσία πρόσφυσης και αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την 3η θέση, όντας στα 7,1 δλ. μακριά από τον Τάνακ. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας και νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Τιερί Νεβίλ (Hyundai), έχασε αρκετό χρόνο εκκινώντας πρώτος στις ειδικές διαδρομές και κατά συνέπεια «καθαρίζοντας» το δρόμο. Είναι 6ος γενικής κατάταξης, όμως θα επιτεθεί το Σάββατο για να βελτιώσει τη θέση του.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ κέρδισε μεν τις τρεις από τις έξι ειδικές διαδρομές της ημέρας, όμως ένα κλατάρισμα που είχε στην 3η ΕΔ του στοίχισε σχεδόν 2 λεπτά. Αυτό που κατάφερε στη συνέχεια ήταν να μειώσει την απόσταση από την κορυφή στο 1,5 λεπτό και να ολοκληρώσει το σκέλος στην 9η θέση της γενικής.

To πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 139,2 χιλιομέτρων.

wrc

Photo Credits: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!