MINI John Cooper Works: Υψηλές επιδόσεις και αγωνιστικό DNA (vid)

MINI John Cooper Works: Υψηλές επιδόσεις και αγωνιστικό DNA (vid)

Κώστας Παστρίμας
MINI John Cooper Works: Υψηλές επιδόσεις και αγωνιστικό DNA (vid)
Τα νέα MINI John Cooper Works και MINI John Cooper Works Cabrio συνδυάζουν τον σπορ χαρακτήρα με την τεχνολογία αιχμής, προσφέροντας κορυφαία οδική απόλαυση.

Η MINI συνεχίζει την κληρονομιά του θρυλικού οδηγού αγώνων John Cooper με τα νέα μοντέλα MINI John Cooper Works και MINI John Cooper Works Cabrio. Τα νέα μοντέλα, με αγωνιστικό DNA και δυναμικές επιδόσεις, είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν απόλυτη οδηγική απόλαυση. Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας TwinPower Turbo αποδίδει μέγιστη ισχύ 231 ίππων και ροπή 380 Nm, προσφέροντας κορυφαία επιτάχυνση και ευελιξία στο δρόμο. Το MINI John Cooper Works επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ το MINI John Cooper Works Cabrio φτάνει τα 100 km/h σε 6,4 δευτερόλεπτα. Οι τελικές ταχύτητες αγγίζουν τα 250 km/h για το κλειστό μοντέλο και τα 245 km/h για το κάμπριο.

MINI Cooper JCW

Τεχνολογία και αγωνιστική αίσθηση

Τα νέα MINI John Cooper Works ενσωματώνουν τεχνολογία αιχμής που αντλεί έμπνευση από τον αγωνιστικό χώρο. Το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη προσφέρει γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων, ενισχύοντας τη σπορ αίσθηση, ενώ τα paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι προσθέτουν στον δυναμικό χαρακτήρα των οχημάτων. Η ανάρτηση, με τις ειδικές ρυθμίσεις της John Cooper Works, εξασφαλίζει κορυφαίο χειρισμό, χαρίζοντας στα μοντέλα την αίσθηση go-kart που χαρακτηρίζει τη μάρκα MINI.

MINI Cooper JCW

 

Το σύστημα πέδησης με κόκκινες δαγκάνες Chilli Red και το λογότυπο JCW διασφαλίζει εξαιρετική ακρίβεια και ασφάλεια σε απαιτητικές συνθήκες οδήγησης, ενώ η αεροδυναμική σχεδίαση των μοντέλων ενισχύει τις επιδόσεις και τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

Σχεδιασμός που κλέβει τις εντυπώσεις

Η εξωτερική σχεδίαση των MINI John Cooper Works και John Cooper Works Cabrio εντυπωσιάζει με την έντονη παρουσία και τον σπορ χαρακτήρα. Η οκταγωνική μάσκα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα και οι μεγάλοι αεραγωγοί προσφέρουν άριστο έλεγχο της θερμοκρασίας του κινητήρα και καλύτερη αεροδυναμική απόδοση. Οι προαιρετικές κόκκινες ή μαύρες ρίγες στο καπό, καθώς και οι αποκλειστικές ζάντες των 17 και 18 ιντσών, ολοκληρώνουν τη σπορ εμφάνιση των μοντέλων.

MINI Cooper JCW

Το MINI John Cooper Works Cabrio ξεχωρίζει με την ανοιγόμενη οροφή που μπορεί να ανοίξει πλήρως σε μόλις 18 δευτερόλεπτα, ακόμη και εν κινήσει με ταχύτητα έως 30 km/h. Η μαλακή οροφή διατίθεται σε μαύρο χρώμα ή με το χαρακτηριστικό μοτίβο Union Jack, προσθέτοντας ακόμη περισσότερο χαρακτήρα στην εμφάνιση.

Εσωτερικό με αγωνιστικές επιρροές

Το εσωτερικό των μοντέλων MINI John Cooper Works και John Cooper Works Cabrio είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει κορυφαία οδηγική εμπειρία. Τα σπορ καθίσματα JCW με μαύρο συνθετικό δέρμα και κόκκινες ραφές παρέχουν απόλυτη στήριξη κατά τη δυναμική οδήγηση. Το σπορ τιμόνι JCW με paddles αλλαγής ταχυτήτων ενισχύει τον έλεγχο και την ακρίβεια κατά την οδήγηση, ενώ το πλεκτό ταμπλό με κόκκινες και μαύρες λεπτομέρειες φέρνει την αγωνιστική αίσθηση στο εσωτερικό.

MINI Cooper JCW

Το κεντρικό όργανο με οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης 240 mm παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός σε πραγματικό χρόνο, ενώ ο έλεγχος του συστήματος γίνεται εύκολα μέσω αφής ή φωνητικών εντολών. Παράλληλα, το ηχοσύστημα Harman Kardon προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ήχου που ταιριάζει με την premium αίσθηση του μοντέλου.

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης

Τα νέα MINI John Cooper Works και John Cooper Works Cabrio διαθέτουν προηγμένα συστήματα υποβοήθησης που ενισχύουν την ασφάλεια και την άνεση κατά την οδήγηση. Με 12 αισθητήρες υπερήχων και 4 κάμερες περιμετρικής θέασης, τα συστήματα διευκολύνουν τους ελιγμούς και την οδήγηση στην πόλη. Το σύστημα Driving Assistant Plus υποστηρίζει τον οδηγό σε υψηλές ταχύτητες, διατηρώντας το όχημα στη λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ το σύστημα Parking Assistant Plus εντοπίζει θέσεις στάθμευσης και υποστηρίζει την αυτόματη είσοδο σε αυτές.

MINI Cooper JCW

Η συνδυαστική χρήση της προηγμένης τεχνολογίας με την υψηλή απόδοση καθιστά τα νέα MINI John Cooper Works και John Cooper Works Cabrio ιδανικά για όσους αναζητούν κορυφαίες επιδόσεις με το μοναδικό στυλ της MINI.

Φωτογραφίες: MINI

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!