Η Porsche βάζει... βενζίνη στα ηλεκτρικά της

Η Porsche βάζει... βενζίνη στα ηλεκτρικά της

Κώστας Παστρίμας
Η Porsche βάζει... βενζίνη στα ηλεκτρικά της
Η Porsche ανταποκρίνεται στη ζήτηση για παραδοσιακούς κινητήρες και προσπαθεί να προσθέσει μοτέρ εσωτερικής καύσης στις ηλεκτρικές πλατφόρμες.

Η Porsche προχωρά σε μια ανατροπή της φιλοσοφίας της, καθώς αποφασίζει να προσθέσει κινητήρες εσωτερικής καύσης σε μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της, όπως η Macan και η επόμενης γενιάς 718. Η απόφαση αυτή έρχεται έπειτα από τις χαμηλότερες του αναμενομένου πωλήσεις της Taycan, που φανερώνουν ότι οι παραδοσιακοί πελάτες της εταιρείας δυσκολεύονται να αποχωριστούν την αίσθηση και τον ήχο των βενζινοκινητήρων.

Η Porsche ανέπτυξε μοντέλα με προοπτική την πλήρη ηλεκτροκίνηση, όμως η στροφή σε υβριδικές και παραδοσιακές εκδόσεις φέρνει σημαντικές προκλήσεις στην εφαρμογή. Ο Λουτζ Μέσκε, οικονομικός διευθυντής της Porsche, δήλωσε ότι «η δυνατότητα να παράγουμε οχήματα με διαφορετικές τεχνολογίες ισχύος στην ίδια γραμμή είναι το κλειδί της επιτυχίας». Αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσφέρει επιλογές τόσο για υβριδικές όσο και για παραδοσιακές εκδόσεις, καλύπτοντας την ανάγκη των πελατών της για οικειότητα με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά οδήγησης.

Porsche

Η νέα κατεύθυνση της Porsche απαιτεί από την εταιρεία να προσαρμόσει τις γραμμές παραγωγής και να επανεξετάσει την αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών μοντέλων της, ώστε να ενσωματωθούν υβριδικά συστήματα. Η αλλαγή αυτή απαιτεί εξειδικευμένη μηχανική προσέγγιση, καθώς οι υβριδικές και οι αμιγώς ηλεκτρικές τεχνολογίες διαφοροποιούνται σημαντικά στις απαιτήσεις τους για τον χώρο, το βάρος και την ισχύ.

 

Παρά την πρόκληση που φέρνει η συνύπαρξη των δύο τεχνολογιών, η Porsche ελπίζει ότι η αλλαγή αυτή θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και θα της επιτρέψει να διατηρήσει την αφοσίωση των πελατών της, οι οποίοι παραμένουν διχασμένοι ανάμεσα στην κλασική και τη νέα οδηγική εμπειρία.

Φωτογραφίες: Porsche

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!