Η Μάρτα στην αποστολή της Βραζιλίας για έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών!

Η Μάρτα στην αποστολή της Βραζιλίας για έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών!

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η Βραζιλιάνα επιθετικός θα αγωνιστεί στο έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας της στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας (20/07-20/08).

Η 37χρονη Βραζιλιάνα GOAT έχει κερδίσει έξι φορές το βραβείο της καλύτερης παίκτριας της χρονιάς από τη FIFA, αλλά δεν έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε πέντε προσπάθειες. Τον Ιούλιο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία -από τις 20 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου- θα έχει την έκτη της ευκαιρία.

Η Μάρτα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αποκαταστήσει μια ρήξη πρόσθιου χιαστού πέρυσι και, μιλώντας πριν από την ανακοίνωση της αποστολής της ομάδας, η προπονήτρια Πία Σουντχάγκε δήλωσε ότι η παίκτρια του Orlando Pride θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως λύση από τον πάγκο σε αυτό που αναμένεται να είναι το τελευταίο της Παγκόσμιο Κύπελλο. «Δεν ξέρω αν θα είναι στο αρχικό σχήμα», δήλωσε η Σουηδή προπονήτρια. «Θα μπορούσε να έρθει και από τον πάγκο. Είμαι σίγουρη ότι θα τα δώσει όλα. Ας πούμε ότι ήταν η καλύτερη παίκτρια στον κόσμο. Εξακολουθείς να είσαι μια ομάδα και πρέπει να χτίσεις αυτή την ομάδα. Ανάλογα με το τι συμβαίνει εκεί έξω, έχουμε κάποιες επιλογές. Ένα από τα καλύτερα πράγματα αυτής της ομάδας είναι ότι είμαστε ευέλικτοι και μπορούμε να διατηρήσουμε την αυτοπεποίθησή μας».

Η Βραζιλία ξεκινά την εκστρατεία της εναντίον του Παναμά στις 24 Ιουλίου στην Αδελαΐδα. Αντιμετωπίζει επίσης τη Τζαμάικα και τη Γαλλία -την ομάδα που την απέκλεισε στη φάση των 16 πριν από τέσσερα χρόνια- στον όμιλο F.

Η ιστορία της Μάρτα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια. Η «A Rainha» (Η Βασίλισσα) ήταν μόλις 17 ετών όταν επιλέχθηκε για τις ΗΠΑ το 2003. Έλαμψε επί αμερικανικού εδάφους, σκοράροντας τρία γκολ για τη Seleção, η οποία έχασε από τη Σουηδία στα προημιτελικά. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Φορμίγκα, η Μάρτα και η Κριστιάνε παραλίγο να οδηγήσουν τους Νοτιοαμερικανούς στην κατάκτηση του τροπαίου. Και παρόλο που τελικά αναγκάστηκαν να αρκεστούν στη δεύτερη θέση κανείς δεν έλαμψε εκεί περισσότερο από τη Μάρτα, η οποία πέτυχε επτά γκολ, τελειώνοντας το τουρνουά με το Χρυσό Παπούτσι.

Το 2019, στη Γαλλία, η Μάρτα, στον τρίτο αγώνα της φάσης των ομίλων σκοράροτνας απέναντι στην Ιταλία, ανέβασε τον συνολικό της απολογισμό στα 17 τέρματα και έγινε η πρώτη σκόρερ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών ή γυναικών. Με το χτύπημα αυτό ξεπέρασε τον Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος κατείχε το ρεκόρ από το 2014.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]