megan_rapinoe

Ο τελευταίος αγώνας της Ραπίνο βοήθησε την OL Reign να σημειώσει ρεκόρ προσέλευσης στο NWSL

Μαριλένα Καλόπλαστου

Ένα πλήθος ρεκόρ για το αμερικανικό πρωτάθλημα γυναικών βρέθηκε στο Σιάτλ για να παρακολουθήσει την θρύλο Μέγκαν Ράπινο να παίζει τον τελευταίο της εντός έδρας αγώνα για την OL Reign το βράδυ της Παρασκευής (06/10).

Αγάπη, αναμνήσεις και ευγνωμοσύνη συσσωρεύτηκαν στο «Lumen Field» το βράδυ της Παρασκευής για μια τελευταία ματιά σε μία θρύλου του αθλήματος. Η Μέγκαν Ραπίνο είχε ήδη πει πολλά αντίο, και σύντομα θα αποχαιρετήσει το ποδόσφαιρο ολοκληρωτικά...

Αλλά ο τελευταίος της εντός έδρας αγώνας στο National Women's Soccer League στο Σιάτλ, για τον επί χρόνια σύλλογό της, την OL Reign, ήταν το αποκορύφωμα των αφιερωμάτων - που παραλίγο να την κάνει να δακρύσει πριν καν ακουμπήσει τη μπάλα.

ΡΑΠΙΝΟ

Η δύο φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια με τις ΗΠΑ και μία φορά νικήτρια της Χρυσής Μπάλας Μέγκαν Ραπίνο -που πρόσφατα έβαλε τέλος στη διεθνή της καριέρα- έλαβε το βράδυ της Παρασκευής (06/10) έναν αντάξιο της συνεισφοράς της φόρο τιμής καθώς η επαγγελματική της σταδιοδρομία πλησιάζει στο τέλος της μετά τη σεζόν στο NWSL.

Η σπουδαία ποδοσφαιρίστρια που άλλαξε το παιχνίδι εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών αγωνίστηκε για τελευταία φορά μπροστά στον κόσμο της OL Reign το βράδυ της Παρασκευής. Η Αμερικανίδα αποθεώθηκε από 34.130 φιλάθλους στην NWSL αριθμός ρεκόρ για το αμερικανικό πρωτάθλημα γυναικών.

«Νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ήταν πάντα το πιο ασφαλές μέρος. Αυτό ήταν πάντα το μέρος όπου μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου», είπε η 38χρονη. Οι συμπαίκτριες της Ραπινό βγήκαν στο γήπεδο με τις φανέλες προθέρμανσης με το νούμερο 15 προς τιμήν της.

«Είμαι λίγο χαμένη. Το να μπορώ να παίζω εδώ όλη μου την καριέρα, σε μια πόλη είναι πολύ ιδιαίτερο να μπορώ να το έχω αυτό. Ήταν ένα τόσο απίστευτο ταξίδι. Ευχαριστώ σε όλους», πρόσθεσε.

Κάποιοι από τους 34.130 παρευρισκόμενους φρόντισαν ολόκληρη η μία πλευρά της κερκίδας να γράφει: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΓΚΑΝ». Υπήρχαν περισσότερες πινακίδες και πανό διάσπαρτα σε όλο το γήπεδο. Υπήρχε ακόμη και μια κολοκύθα σκαλισμένη με μια σιλουέτα της εμβληματικής πόζας της Ραπίνο. Ο αντίκτυπός της είναι ξεκάθαρος και αν κάποιος το αμφισβητεί, τότε αξίζει να αναφέρουμε ότι υπήρχαν 2.318 θαυμαστές στο πρώτο της παιχνίδι με την ομάδα πριν από δέκα χρόνια, το 2013. Στον αγώνα της Παρασκευής (06/10), 34.130.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]