Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου στην Μπέρμιγχαμ, πριν από τρεις δεκαετίες, της ζήτησαν τις διαστάσεις της. Και την πρώτη φορά που μπήκε στο πούλμαν της ομάδας, ένας παίκτης σχολίασε: «Μπορώ να δω τα βυζιά σου με αυτή τη φανέλα» και εκείνη απάντησε: «Λοιπόν, μην ανησυχείς, όταν σε πουλήσω στην Κρου δεν θα μπορείς να τα δεις από εκεί, σωστά;». Τρεις μέρες αργότερα τον πούλησε. «Ήταν η καλύτερη συμφωνία που έκανα ποτέ», είπε στον Guardian σε συνέντευξής της αρκετά χρόνια αργότερα.
Η Κάρεν Μπρέιντι βρέθηκε στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης της Αγγλίας το 1993, όταν σε ηλικία μόλις 23 ετών έγινε διευθύνων σύμβουλος της Μπέρμιγχαμ Σίτι. Ως νεαρή γυναίκα που έμπαινε στον ανδροκρατούμενο κόσμο του ποδοσφαίρου, έγινε πρωτοσέλιδο. Περισσότερα από τρίαντα χρόνια μετά είναι πλέον αντιπρόεδρος της Γουέστ Χαμ, προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League, και μια από τις ισχυρότερες γυναίκες στο ποδόσφαιρο στο Νησί.
Γεννήθηκε το 1969 από Ιταλίδα μητέρα και Ιρλανδό πατέρα, τον εκδότη Τέρι Μπρέιντι. Μεγάλωσε στο Έντμοντον του βόρειου Λονδίνου -πολύ κοντά στο γήπεδο της Τότεναμ- και φοίτησε σε καθολικό οικοτροφεία αποκλειστικά για κορίτσια το οποίο μισούσε και στη συνέχεια το Σχολείο Άλντενχαμ στο Έλστρι, ένα πρώην σχολείο αρρένων που λάμβανε κορίτσια στην έκτη τάξη. Πήγε κατευθείαν στο διαφημιστικό πρακτορείο Saatchi & Saatchi στα 18 της. Διαπιστώνοντας ότι η εξέλιξη ήταν πολύ αργή, μετακόμισε στο LBC Radio, όπου ο ρόλος της ήταν να πουλάει διαφημίσεις για... φρουτάκια τις πρώτες πρωινές ώρες.
Κυνηγούσε τον τότε πρόεδρο της Sport Newspapers, κι αργότερα της Daily Mail, Ντέιβιντ Σάλιβαν, τον περίμενε στο σπίτι του για πέντε ώρες πριν τη δει και τελικά τον έπεισε να πληρώσει 2 εκατομμύρια λίρες για διαφήμιση στο ραδιόφωνο.
Ο Σάλιβαν της ζήτησε να δουλέψει γι 'αυτόν και εκείνη τη στιγμή η Μπρέιντι είδε μια αγγελία για την πώληση της Μπέρμιγχαμ, η οποία ήταν τότε υπό διαχείριση οικονομικών εν χρεωκοπία. Ο Σάλιβαν αγόρασε το κλαμπ και συμφώνησε να γίνει η Μπρέιντι διευθύνων σύμβουλος.
Η αντίδραση ήταν αναμενόμενα εχθρική από όσους ένιωσαν να απειλούνται από μια νεαρή και λαμπερή γυναίκα που έμπαινε στην αίθουσα συνεδριάσεων ενός μεγάλου αγγλικού κλαμπ. Δεν άργησε να αποδείξει ότι οι αμφισβητίες έκαναν λάθος.
Εισήγαγε δεκάδες ιδέες μάρκετινγκ και προώθησης που διπλασίασαν τις πωλήσεις εισιτηρίων μέσα σε λίγες εβδομάδες, καθώς προσπαθούσε να κάνει την Μπέρμιγχαμ ένα κλαμπ πιο οικογενειακό. Μέσα σε 12 μήνες από την άφιξή της, ο σύλλογος είχε για πρώτη φορά κέρδος στα 131 χρόνια ιστορίας του.
Το 1997, έγινε η νεότερη διευθύνουσα σύμβουλος μιας βρετανικής εταιρείας, όταν εισήγαγε την ομάδα, η οποία μέχρι τότε είχε αξία 25 εκατομμυρίων λιρών, στο χρηματιστήριο.
[Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σάλιβαν αγόρασε το club για 700.000 £ το 1993 και το πούλησε για 82 εκατομμύρια £ το 2009]
Σε ηλικία 36 ετών ανακαλύφθηκε ένα απειλητικό για τη ζωή ανεύρυσμα στον εγκέφαλο της Μπρέιντι. Της είπαν ότι ήταν από θαύμα που επέζησε έχοντας τα δύο της παιδιά, τη Σόφι και τον Πάολο, λόγω της πίεσης που ασκεί η γέννηση στον εγκέφαλο. Υποβλήθηκε σε σοβαρή επέμβαση τον Φεβρουάριο του 2006 και επέστρεψε στο γραφείο έξι εβδομάδες αργότερα. Ήταν χαρακτηριστικό της. Μετά τη γέννηση της Σόφι επέστρεψε στη δουλειά μετά από μόλις τρεις ημέρες για να απολύσει τον Μπέρι Φράι από προπονητή και να τον αντικαταστήσει με τον Τρέβορ Φράνσις.
Στα 39 της αναδείχθηκε Επιχειρηματίας της Χρονιάς, έχοντας φυσικά καθιερωθεί στο ποδόσφαιρο και έχοντας επεκτείνει την επιρροή της σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, ως μη εκτελεστική διευθύντρια για το Channel 4, τη Mothercare και την Sport England.
Μέχρι να φύγει από την Μπέρμιγχαμ (τον Οκτώβριο του 2009) το 75% των ανώτερων στελεχών του συλλόγου ήταν γυναίκες.
Τον Ιανουάριο του 2010, όταν ο Σάλιβαν και ο Γκολντ αγόρασαν την Γουέστ, η Μπρέιντι μετακόμισε στους Χάμερς και διορίστηκε αντιπρόεδρος, μια θέση που περιλάμβανε και τα εμπορικά του συλλόγου. Οι φήμες αναφέρουν ότι είναι στην πραγματικότητα οπαδός της Άρσεναλ, αλλά ο ιστότοπος της Μπρέιντι λέει ότι «δεν είναι οπαδός της Άρσεναλ και η πίστη της στο ποδόσφαιρο ήταν μόνο στους δύο συλλόγους που έχει εκπροσωπήσει».
Το 2013 διορίστηκε ως Πρέσβειρα Επιχειρήσεων της Κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.
Μετά από αυτό το επίτευγμα, βραβεύτηκε με CBE για τις υπηρεσίες της σε γυναίκες στον τομέα των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας και ανυψώθηκε στη Βουλή των Λόρδων το επόμενο έτος. Τότε ήταν που πήρε τον τίτλο της βαρόνης.
Παράλληλα δούλευε σε ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντά της στη Γουέστ Χαμ που ήταν η μετακίνηση του συλλόγου από το Boleyn Ground στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Στράτφορντ του Λονδίνου. Στη συνέχεια ονομάστηκε Στάδιο του Λονδίνου, η Μπρέιντι επέβλεψε τη μετάβαση στο νέο γήπεδο το καλοκαίρι του 2016.
Η μετακίνηση είδε τη Γουέστ Χαμ να αυξάνει τη χωρητικότητα στο «σπίτι» της από 35.000 θέσεις σε 57.000 θέσεις. Κάθε μία από αυτές τις θέσεις εξαντλήθηκε πριν από την έναρξη της πρώτης σεζόν των Hammers στο νέο χώρο.
Αυτό έδωσε στον σύλλογο την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή εντός έδρας στην Premier League εκείνη τη χρονιά. Η σεζόν είδε τους Hammers να παίρνουν τη θέση τους στο Europa League, να προκρίνονται στον τρίτο γύρο της σεζόν 2016/17. Υπό την ηγεσία της, η Γουέστ Χαμ έχει γίνει μία από τις πέντε ταχύτερα αναπτυσσόμενα brands στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Τον Μάρτη του 2023, ορίστηκε ως διευθύντρια της γυναικείας ομάδας του συλλόγου. Ως μέρος του νέου της ρόλου, η βαρόνη Μπρέιντι θα «ηγηθεί ενός νέου επιπέδου εστίασης και υποστήριξης σε όλους τους τομείς του γυναικείου ποδοσφαίρου και της εμπορικής λειτουργίας, από την πρώτη ομάδα μέχρι την ακαδημία».