tatiana ethniki

Τατιάνα Γεωργίου στο Gwomen: «Στην Εθνική η μία παίζει για την άλλη, το έργο μας δεν έχει τελειώσει»

Βασιλική Μπαρτζιώτη

Η Τατιάνα Γεωργίου μίλησε στο Gazzetta Women για τη μεγάλη πρόκληση απέναντι στην οποία έχει βρεθεί η Εθνική στα Play Offs του EURO, για το πρώτο παιχνίδι με το Βέλγιο, αλλά και για το κλίμα ενότητας που «δένει» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Εθνική Ελλάδος άφησε... ανοιχτούς λογαριασμούς και η πρόκρισή της στο EURO 2025 θα κριθεί στη ρεβάνς του Βελγίου. Οι παίκτριες του Αλέξανδρου Κατηκαρίδη μπορεί να μην κέρδισαν και να υστέρησαν αρκετά στο θέμα της δημιουργίας, αμύνθηκαν ωστόσο υποδειγματικά και κράτησαν την εστία τους ανέπαφη απέναντι σε μία πολύ δύσκολη αντίπαλο.

Η Τατιάνα Γεωργίου μοιράστηκε στο Gazzetta Women το πώς βίωσαν αυτό το ιστορικό ματς για τη «γαλανόλευκη», καθώς και τα όσα έλειψαν από το παιχνίδι του «Γεντί Κουλέ», που θα πρέπει να δουλευτούν προκειμένου να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Γνωρίζατε ότι είχατε απέναντί σας έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, πώς είχατε προετοιμαστεί για αυτήν την αναμέτρηση;

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι το ξέραμε εξ αρχής αυτό, ήμασταν προετοιμασμένες να τα δώσουμε όλα, κάτι που κάναμε έτσι κι αλλιώς και τώρα έχουμε αφήσει ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση απέναντι στο Βέλγιο».

Ο βαθμός δυσκολίας ήταν αυξημένος. Δεν κερδίσατε, όμως δεν ηττηθήκατε. Σας ικανοποιεί το 0-0;

«Ο βαθμός δυσκολίας του παιχνιδιού ήταν αυξημένος επειδή το Βέλγιο είναι και στην 20η θέση της κατάταξης και υπάρχει διαφορά με εμάς, το γνωρίζαμε αυτό. Η υπόθεση πρόκριση όμως είναι ανοιχτή και το 0-0 σίγουρα μάς δίνει ελπίδες. Το βασικό είναι να μην χάσουμε και να κρατήσουμε το μηδέν πίσω, κάτι που έγινε το Ηράκλειο, οπότε την Τρίτη (29/10) το βλέπουμε ως τελικό το ματς».

Θεωρείς ότι ήταν η άμυνα το δυνατό σας σημείο;

«Ναι ήταν η άμυνα το δυνατό μας σημείο και ειδικά όσο περνούσαν τα λεπτά και οι δυνάμεις μας έπεφταν ήταν σημαντικό για εμάς το μη δεχθούμε γκολ. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες και προσπαθήσαμε να σκοράρουμε, αλλά αυτό δεν έγινε. Τώρα θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε ό,τι χρειάζεται για να κάνουμε μία καλύτερη εμφάνιση στο επόμενο παιχνίδι.»

Σε ποιο κομμάτι πρέπει να δουλέψετε περισσότερο εν όψει της ρεβάνς;

«Σε ιστορικά παιχνίδια, πόσω μάλλον όταν είναι πρώτη φορά που αγωνιζόμαστε με τέτοιους αντιπάλους, είναι όπως είπε και ο προπονητής μας, πολύ σημαντική η ψυχραιμία, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις ίσως και να έλειψε σε εμάς χθες. Επίσης, δεν κρατήσαμε την μπάλα όσο θα θέλαμε και πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και στο επιθετικό κομμάτι, που θα κοιτάξουμε να τα δουλέψουμε. Σίγουρα πρέπει να είμαστε πιο ψύχραιμες στο επόμενο παιχνίδι.»

Πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε η έδρα; Ήταν η ανταπόκριση του κόσμου αυτή που περιμένατε;

«Είχαμε δηλώσει εξ αρχής ότι ο κόσμος θα ήταν ο 12ος παίκτης μας και η Κρήτη το έχει κάνει αυτό πράξη σε όλα τα παιχνίδια που έχουμε δώσει εκεί. Μας έχει δώσει έξτρα ώθηση και πλέον δεν μάς δυσκολεύουν τόσο οι ομάδες που έρχονται εδώ. Έχουμε καταφέρει να δυσκολέψουμε πολλούς αντιπάλους σε αυτήν την έδρα. Κάθε φορά θέλουμε να βλέπουμε περισσότερο κόσμο, μας δίνει έξτρα δύναμη και νιώθουμε ότι μας έχουν αγκαλιάσει εδώ κι έχουν αγαπήσει αυτό που κάνουμε.»

Ποιο είναι το κλίμα στην ομάδα πριν τη μεγάλη ρεβάνς στο Βέλγιο;

«Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Η μία παίζει για την άλλη και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Από τα πιο σημαντικά στοιχεία που δένει μια ομάδα. Η μία θέλει να παίζει για την άλλη με αυτοθυσία, οπότε είμαστε ικανοποιημένες για το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Ξέρουμε όμως και ότι το έργο μας δεν έχει τελειώσει. Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να προκριθούμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.»

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]